magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 03. 11. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 04 2015 - 12:06 GMT

Šoférovali opití, jeden z vodičov výzvy polície ignoroval, odmietol „fúkať“ a chcel utiecť

V týchto dňoch policajti odhalili ďalších nezodpovedných vodičov, ktorí viedli motorové vozidlá pod vplyvom alkoholu. Jeden z vodičov bol agresívny, pri kontrole sa odmietol podrobiť dychovej skúške a chcel utiecť. Vodiči si neuvedomujú, že jazdou pod vplyvom alkoholu bezprostredne ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

V pondelok (2.11.) vo večerných hodinách košickí policajti zastavili a kontrolovali 28-ročného muža z okresu Košice okolie, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octávia po ulici Osloboditeľov v Košiciach. Vodič sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,98 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,04 promile. Vodiča následne policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V ten istý deň v nočných hodinách vodič osobného motorového vozidla zn. Škoda Forman viedol vozidlo od obchodného centra v Kráľovskom Chlmci (okr. Trebišov), pričom výzvy policajnej hliadky na zastavenie vozidla ignoroval a auto odstavil až pred jedným z rodinných domov. Počas kontroly vodič odmietol predložiť doklady, správal sa agresívne, arogantne a javil známky požitia alkoholických nápojov. Dychovej skúške sa odmietol podrobiť a taktiež odmietol vyšetrenie na zistenie požitia alkoholických nápojov. Nakoľko sa snažil utiecť, boli voči mužovi použité donucovacie prostriedky. Následne 30-ročného muža z obce Somotor policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Včera (3.11.) dopoludnia policajná hliadka zastavila 49-ročného miestneho muža v obci Stretavka (okr. Michalovce), ktorý viedol vozidlo zn. Honda Civic po obci. Pri kontrole bol vodič podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,61 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,27 promile. Aj tohto vodiča policajti zadržali. Včera (3.11.) vo večerných hodinách policajná hliadka kontrolovala 66-ročného Krompašana vodiča osobného motorového vozidla zn. Škoda Fabia, ktorý viedol vozidlo v meste Krompachy (okr. Spišská Nová Ves). Policajti vodiča podrobili dychovej skúške, pričom mu bola nameraná pozitívna hodnota 0,92 mg/l alkoholu v dychu (1,92 promile), pri opakovanej skúške „nafúkal“ 0,98 mg/l alkoholu v dychu (2,04 promile)

Vo všetkých uvedených prípadoch poverený príslušník PZ nezodpovedných vodičov obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Za obdobie deviatich mesiacov tohto roka polícia v Košickom kraji z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila celkovo 574 vodičov. Jazda pod vplyvom alkoholu je jedným z porušení pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom. Na cestách Košického kraja za deväť mesiacov tohto roka došlo k 198 dopravným nehodám pod vplyvom alkoholu, pri ktorých sa 23 osôb zranilo ťažko a 55 osôb utrpelo ľahké zranenia. Našťastie pri týchto nehodách nevyhasol žiadny ľudský život. Z uvedeného počtu pod vplyvom alkoholu zavinili vodiči motorového vozidla 181 dopravných nehôd.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]