magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 08 11. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 09 2015 - 11:31 GMT

Košickí policajti vyšetrujú kuriózny prípad

Doposiaľ neznámy páchateľ v piatok (6.11.) v ranných hodinách v blízkosti detskej železnice na Čermeľskej ceste v Košiciach, spustil z kopca plechový disk s pneumatikou. Koleso po dopade na vozovku narazilo do osobného motorového vozidla zn. Suzuki Ignis, ktoré poškodilo. Na vozidle vznikla škoda za 700,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci s trestnou sadzbou až na jeden rok. Policajti po páchateľovi pátrajú.

Policajti zaistili vyše 500 dávok drog, zadržali aj dílerov

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície PZ zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 31-ročného Košičana Martina. Obvinený si od januára 2015 doposiaľ neoprávnene zadovážil a v byte na okraji centra Košíc, prechovával doposiaľ presne nezistené celkové množstvo a druhy omamných a psychotropných látok. Doposiaľ sú známe výsledky expertízneho skúmania v dvoch z množstva zaistených látok. Ide o plastové vrecko s kryštalickým materiálom o hmotnosti 9,96 g s obsahom metamfetamínu, z čoho by bolo možné pripraviť minimálne 197 bežných dávok drogy a plastové vrecko s obsahom rastlinného materiálu rodu konope (Canabis), z čoho by bolo možné pripraviť minimálne 111 bežných dávok drogy. Obvinený drogy v doposiaľ presne nezistených množstvách, predával ďalšiemu najmenej jednému konzumentovi. Obvineného vyšetrovateľ umiestnil v cele policajného zaistenia..

Vyšetrovateľ PZ z toho istého zločinu obvinil dvoch dílerov z okresu Trebišov. 27-ročný Štefan a 23-ročný Milan od mája 2015 až doposiaľ nakupovali drogy, ktoré následne odpredávali stálym ako aj náhodným konzumentom. Trebišovskí policajti v spolupráci s policajtmi z Národnej kriminálnej agentúry PPZ u obvinených v osobnom motorovom vozidle zaistili zelenú sušinu, ktorá podľa znaleckého skúmania obsahovala 34,5 g rastlinného materiálu rodu konope (Canabis). Z tohto množstva by bolo možné pripraviť až 181 bežných dávok drogy. Vyšetrovateľ PZ následne pri domovej prehliadke u obvinených zaistil ďalšie doposiaľ presne nezistené množstvo a druh omamnej a psychotropnej látky, ktorá bola taktiež zaslaná na expertízne skúmanie. Obvinení boli sudcom okresného súdu vzatí do vyšetrovacej väzby

Z drogovej trestnej činnosti obvinil vyšetrovateľ PZ aj 25-ročného Róberta, občana Českej republiky. Obvinený dňa 1. októbra 2015 po predchádzajúcej výzve pred vykonaním osobnej prehliadky na jednom z policajných oddelení v Košiciach, dobrovoľne vydal igelitové vrecko. V tomto sa nachádzala zatavená injekčná striekačka a plastové vrecko s bielou kryštalickou látkou. Zo znaleckého posudku vyplýva, že injekčná striekačka obsahovala kryštalický materiál o celkovej hmotnosti 1,15 g s priemerným obsahom metamfetamínu 50,9%. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť minimálne 15 obvykle jednorazových dávok drogy. Plastové vrecko obsahovalo kryštalický materiál o celkovej hmotnosti 0,05 g s priemerným obsahom metamfetamínu 57,9%. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť minimálne jednu obvykle jednorazovú dávku drogy. Obvinený je stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny všetkým štyrom hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Až trojročné väzenie hrozí 27-ročnému Trebišovčanovi Matejovi, ktorého poverený príslušník PZ obvinil z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. U tohto v uplynulom roku počas kontroly na výjazde z Michaloviec smerom na obec Pozdišovce s osobným motorovým vozidlom zn. KIA Ceed, policajti objavili vo vrecku nohavíc plastovú drvičku na tabak s obsahom lisovanej suchej rastliny. Podľa znaleckého posudku išlo o sušinu s 8 % obsahom tetrahydrokanabinolu (THC) – konope. Táto dávka postačuje na prípravu minimálne jednej dávky drogy.

Vypátrali a z prečinu krádeže obvinili troch tínedžerov

Trojica tínedžerov z obce Blatné Remety vo veku 18,17 a 14-rokov, čelí obvineniu z prečinu krádeže. V polovici októbra sa obvinení v obci Blatné Remety (okres Sobrance), vlámali do miestnych potravín. Odtiaľ odcudzili tabakové výrobky, sladkosti, kávu, alkohol, mäsové výrobky a nealkoholické nápoje. Trebišovskej spoločnosti spôsobil krádežou škodu za viac ako 1.600,- eur a poškodením zariadenia vo výške 150,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, u dvoch mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Na záhrade našiel pancierové strely

V sobotu (7.11.) okolo 11,00 hodine na záhrade rodinného domu v obci Bidovce (okres Košice-okolie), našiel 61-ročný muž dve pancierové strely nemeckej výroby z obdobia II. svetovej vojny. Miesto nálezu do príchodu policajného pyrotechnika zabezpečovala policajná hliadka. Pyrotechnik muníciu na mieste prevzal a previezol na neskoršie zneškodnenie.  

Občanom odporúčame, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou a tak predišli možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch.  Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]