magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18. 11. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 19 2015 - 07:38 GMT

Polícia avizuje ďalšie kontroly na cestách Košického kraja

Policajti jednotlivých okresných dopravných inšpektorátov v Košickom kraji s cieľom pozitívneho ovplyvnenia aktuálneho vývoja dopravn - bezpečnostnej situácie v cestnej premávke, vykonajú zajtra 20. novembra 2015 osobitnú kontrolu. Počas nej sa policajti zamerajú na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky týkajúce sa povinnosti vodičov motorových vozidiel voči chodcom a opačne, najmä v obciach. Kontrolovať budú aj dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlosti jazdy vozidiel a na predchádzanie a spôsob jazdy.

Voči vodičom a tým účastníkom cestnej premávky, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky agresívnym a arogantným spôsobom, nedisciplinovaným chodcom, a tým vodičom, ktorí bezohľadne predchádzajú chodcov a cyklistov, budeme postupovať represívnym spôsobom.

Nezabrzdené vozidlo zachytilo chodca

V utorok (17.11.) krátko pred 21,00 hodinou došlo v Košiciach k zraneniu 35-ročného Prešovčana. 44-ročná Košičanka zaparkovala osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octávia na parkovisku na Krosnianskej ulici. Vozidlo nezabezpečila proti pohybu, pričom došlo k samovoľnému cúvaniu pri, ktorom zachytilo chodca. Ten utrpel zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Mladý vodič zrazil chodkyňu

Včera (18.11.) predpoludním došlo v meste Trebišov k dopravnej nehode medzi vozidlom a chodcom. 22-ročný vodič z okresu Trebišov, viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Superb po ulici M.R. Štefánika. Pri vychádzaní z kruhového objazdu v smere na Gorkého ulicu, na priechode pre chodcov z doposiaľ nezistených príčin zrazil 40-ročnú Trebišovčanku. Chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela ťažké zranenie s dobou liečenia nad 42 dní. Obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Ku škode na majetku nedošlo. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.   

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]