magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19. 11. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 20 2015 - 11:42 GMT

Neoprávnene použili cudzie bankomatové karty,

Z prečinov porušovania domovej slobody, krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinila vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach 47-ročného Košičana, ktorý začiatkom augusta tohto roka vnikol neoprávnene do bytu v MČ Košice Západ, odkiaľ odcudzil rôzne šperky, fľašu alkoholu a bankomatovú kartu. Odcudzenú kartu následne viackrát neoprávnene použil, keď sa pokúšal o výber finančnej hotovosti. V jednom prípade uskutočnil neoprávnený výber peňazí vo výške 500 eur. Poškodenej žene spôsobil krádežou vecí a neoprávneným výberom peňazí celkovú škodu vo výške takmer 3.800 eur. Obvinenému Košičanovi v prípade dokázania viny hrozí za tieto skutky trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinil aj 43-ročného Trebišovčana, ktorý si v presne nezistenej dobe od 10. októbra do 4. novembra tohto roka nezisteným spôsobom zaobstaral platobnú kartu poškodeného 24-ročného muža z Veľkého Krtíša, s ktorou následne na rôznym miestach v Košiciach vykonal neoprávnené bezkontaktné platby za tovar a služby v hodnote takmer 28 eur. Obvinenému Trebišovčanovi v prípade dokázania viny hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na jeden až 5 rokov.

Živnostenskú činnosť ukončil, no naďalej vykonával stavebné práce

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou z prečinu neoprávneného podnikania obvinil  40- ročného muža z Moldavy nad Bodvou, ktorý do mája do októbra 2014 bez platného živnostenského oprávnenia neoprávnene podnikal. Aj na priek tomu, že ukončil živnostenskú činnosť, aj naďalej vykonával rôzne stavebné práce pri rekonštrukcii rodinných domov, na ktoré prevzal rôzne finančné prostriedky a vystavoval príjmové pokladničné doklady ako podnikateľský subjekt. Na túto prácu si pritom zabezpečil a použil iných ako pracovnú silu. Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí  až trojročné väzenie.

Rodičov obvinili za to, že umožnili svojej maloletej dcére dopúšťať sa protiprávnych konaní

Michalovskí policajti z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže obvinili dve osoby z Michaloviec (35,37), ktorí ako rodičia maloletej dcéry (13) umožnili jej dopúšťať sa protiprávnych konaní. V troch prípadoch od novembra 2013 do júna tohto roka sa ich dcéra dopustila priestupkov. Obvineným rodičom za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]