magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26. 11. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 26 2015 - 11:33 GMT

Dvaja muži zaútočili na policajnú hliadku, ktorá išla do osady preveriť oznámenie občana

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľsva PZ v Spišskej Novej Vsi v týchto dňoch po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov vzniesol obvinenie z trestných činov útoku na verejnéhho činiteľa a výtržníctva dvom osobám. Ide o dvoch mužov vo veku 18 a 30 rokov z obce Rudňany, ktorí v piatok (20.11.) popoludní počas preverovania oznámenia napadli príslušníkov PZ.

Policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Markušovce bola vyslaná do obce Rudňany časť „Petorácka“ v okrese Spišská Nová Ves preveriť telefonické oznámenie občana o vzájomnom fyzickom napádaní sa obyvateľov. Počas objasňovania a preverovania oznámenia policajnú hliadku obkolesil dav ľudí, približne 20 miestnych obyvateľov (boli medzi nimi aj ženy a deti). Policajta, ktorý upokojoval dav ľudí a márne ich vyzýval, aby ustúpili od vozidla a nemarili výkon jeho služby, dvaja muži z davu fyzicky napadli. Starší z obvinených policajta sotil do hrude, na to mladší obvinený ho z boku fyzicky napadol údermi do boku a ramena. V momente, keď si policajt chránil púzdro so služobnou zbraňou, starší z obvinených policajta opäť fyzicky napadol. Vytiahol policajtovi z púzdra obušok, ktorým ho udrel do hlavy a ruky, keď si chránil hlavu pred ďalšími údermi. Následne boli do miestnej osady vyslané ďalšie policajné hliadky, ktoré oboch útočníkov zadržali a predviedli na útvar PZ. Podľa predbežnej lekárskej správy napadnutý policajt utrpel zranenia s predbežne určenou dobou liečenia a práceneschopnosťou do 7 dní. Pri tomto incidente ku škode na majetku príslušníkov a majetku PZ nedošlo.

Vyšetrovateľ oboch podozrivých mužov zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia. Zároveň vyšetrovateľ PZ spracoval podnet prokurátorovi na podanie návrhu na vzatie oboch obvinených do väzby. Za tieto skutky staršiemu (30) z obvinených hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov, mladšiemu obvinenému hrozí až päťročné väzenie.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]