magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 06.12.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 07 2015 - 09:14 GMT

Muž nahlásil, že má bombu a odpáli ju

Policajný vyšetrovateľ z prečinu šírenia poplašnej správy obvinil 26-ročného Košičana Daniela. Obvinený v uplynulý piatok (4.12.) okolo 21,20 hodine telefonicky oznámil z mobilného čísla na tiesňovú linku 158, že má na sebe bombu a že ju odpáli ak nepríde polícia. Po rozhovore s operačným strediskom PZ svoje oznámenie zopakoval a dodal, že je aj s mamou a bombu odpáli. Oznámil aj kde sa nachádza. Obvinený muž už zakrátko skončil v rukách polície. Policajné zložky na mieste vykonali opatrenia, bomba sa u neho ani v okolí nenašla a nepotvrdila. Vyšetrovateľ muža umiestnil v cele policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby. Obvinený takto svojím konaním spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia obyvateľov obytného domu v Košiciach tým, že rozširoval poplašnú správu, o ktorej vedel že je nepravdivá. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Zlodej si „nabalil predvianočný lup“ za takmer šesťdesiat tisíc eur

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý na sídlisku Nad jazerom v Košiciach zo štvrtka na piatok vnikol cez pootvorené okno na poschodí do kancelárie budovy košickej spoločnosti. Následne sa vlámal do kancelárskych skriniek, odkiaľ ukradol hotovosť vo výške 59.000,- eur, stravné lístky a vstupenky. Spoločnosť predbežne vyčíslila celkovú škodu na takmer 59.700,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Páchateľovi za tento skutok v prípade vypátrania a dokázania viny pred súdom, hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Fakulta výtvarných umení „dostala novú vizáž

Doposiaľ neznámy páchateľ v nočných hodinách v uplynulý piatok (4.12.) na Watsonovej ulici v Košiciach, poškodil budovu fakulty výtvarných umení. Fasádu budovy postriekal rôznofarebnými sprejmi dvomi nápismi HROT a POSOL. Technickej univerzite v Košiciach vznikla doposiaľ nevyčíslená škoda.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]