magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14 .12. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 15 2015 - 15:46 GMT

Polícia vypátrala podozrivého z krádeže ovčiaka

Michalovský vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 26-ročného Vojtecha z okresu Michalovce. Obvinený v polovici júna tohto roku spoločne s maloletým chlapcom v obci Pavlovce nad Uhom, preskočili oplotenie a vošli do dvora rodinného domu. Odtiaľ odcudzili psa rasy nemecký ovčiak. Majiteľovi spôsobili škodu za viac ako 100,- eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Vodiči pozor na šmykľavé cesty !

O povinnosti vodičov prispôsobiť rýchlosť a jazdu stave a povrchu cestnej vozovky by mal vedieť každý vodič. V týchto chladných dňoch na cestách pribúdajú miesta so zľadovateným, alebo šmykľavým povrchom, viditeľnosť je mnohokrát znížená hustou hmlou. Vodiči by si mali skôr privstať, pretože ich pravidelná cesta do práce bude trvať určite dlhšie ako v letných mesiacoch. Ráno sa zdržia s odstraňovaním námrazy z okien, pomalšou jazdou na mokrej šmykľavej ceste a zníženou viditeľnosťou v tme, ktorú môže zhoršiť aj hmla. Vodiči musia zvýšiť ostražitosť, jazdiť bezpečnejšie a obzvlášť zvýšenú pozornosť venovať nemotorovým účastníkom cestnej premávky. Najmä chodci sú mnohokrát v tmavom oblečení na ceste takmer neviditeľný. Aj im vyplývajú určité povinnosti so zákona, ktoré by mali dodržiavať a tak prispieť k bezpečnosti na cestách.

Počas včerajšieho dňa šmykľavé cesty a neprispôsobená rýchlosť jazdy priniesli so sebou niekoľko dopravných nehôd:

Včera (14.12.2015) o 06,30 hodine došlo v okrese Trebišov k dopravnej nehode. Medzi obcami Hriadky - Sečovce viedol 32-ročný vodič z Kežmarku nákladné motorové vozidlo zn. Renault Midlum. V smere od mesta Sečovce na rovnom úseku cesty, ktorá bola v tom čase zľadovatela s vozidlom zišiel do priekopy, kde narazil do betónového mostíka. Vozidlo sa po náraze prevrátilo na ľavú stranu. Pri dopravnej nehode došlo k zraneniu vodiča s dobou PN 28 dní a jeho spolujazdca (34) s dobou PN 21 dní. Požitie alkoholických nápojov u vodiča zistené nebolo. Pri odstraňovaní následkov dopravnej nehody bola cesta I/19 na dvadsať minút uzatvorená a premávka bola odklonená cez Trebišov. Celková spôsobená škoda cca 16.500,- eur.

K ďalšej dopravnej nehode došlo včera okolo 05,30 hodine. v obci Horovce (okres Michalovce) smerom na Košice. Autobus pravidelnej linky Sobrance - Košice (zn. IRISBUS CROSWAY), ktorý viedol 46-ročný vodič  v obci Horovce zišiel z hlavnej cesty k zastávke. Na klzkej a zľadovatenej vozovke dostal s autobusom šmyk, pravdepodobne nezvládol vedenie vozidla a prednou pravou časťou narazil do kovovej konštrukcie zastávky autobusu a označníka zastávky autobusu. V čase nehody sa na zastávke nachádzala 48-ročná chodkyňa, ktorá po náraze spadla na zem a utrpela ľahké zranenie s práceneschopnosťou cca do 7 dní. V autobuse sa nikto z cestujúcich nezranil. U vodiča autobusu ako aj u chodkyne vykonanou dychovou skúškou nebolo zistené požitie alkoholu. Na autobuse vznikla škoda cca 2.000,- eur, na zastávke autobusu škoda cca 700,- eur a na označníku zastávky škoda cca 30,- eur.

Včera (14.12.) večer došlo pred obcou Malá Ida v smere od obce Lorinčík (okres Košice-okolie) k dopravnej nehode. 29-ročný Košičan viedol osobné motorové vozidlo zn. Dácia Logan, pričom pri prejazde pravotočivej zákruty v klesaní začal brzdiť, následkom čoho sa dostalo vozidlo do šmyku, prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom zn. Opel Vectra. Toto viedla 47-ročná žena z okresu Košice-okolie, ktorá pri dopravnej nehode utrpela ťažké zranenia s dobou liečenia 6 až 12 týždňov. Vodič Dácie sa zranil ľahko. Požitie alkoholu u vodičov neboli zistené. Škoda na uvedených vozidlách činí 4.000,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Príčina a miera zavinenia dopravných nehôd sú predmetom vyšetrovania.

Vodič štvorkolky pri nehode utrpel vážne zranenia

Včera krátko pred 17,30 hodinou došlo v Trebišove k dopravnej nehode. 22-ročný Trebišovčan viedol bez príslušného vodičského oprávnenia a bez ochrannej prilby štvorkolku zn. Suzuki 400, bez evidenčných čísel, po ulici M. R. Štefánika v smere od centra mesta k benzínovému čerpadlu. Vodiča spozorovala policajná hliadka, ktorá na znamenie policajnej hliadke nezastavil a rýchlou jazdou začal unikať. Pred budovou bývalej pekárne svoju jazdu však nezvládol manévrom, následkom čoho sa štvorkolka nahla na stranu a prevrátila sa. Vodič z nej vyletel a utrpel podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia s dobou PN do 42 dní. Spôsobená škoda cca 100,- eur. Počas ošetrovania vodiča RZP mu z vrecka mikiny vypadla krabička cigariet s igelitovým vrecúškom so zelenou sušinou, ktorá bola zaistená a zaslaná na expertízu. U vodiča bol zabezpečený odber krvi a moču pre zistenie požitia alkoholu alebo iných návykových a omamných látok. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]