magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 28. 12. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 29 2015 - 09:08 GMT

Košičana polícia obvinila z drogovej trestnej činnosti

Policajný vyšetrovateľ z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 33-ročného Michala z Košíc. Pracovníci kriminálnej polície našli u obvineného v októbri tohto roku na Abovskej ulici v Košiciach, igelitový sáčok so zelenou sušinou, ktorý schovával vo vrecku nohavíc. To že ide o drogu potvoril znalecký posudok. Igelitový sáčok obsahoval viac ako tri gramy vysušených vrcholcovitých častí rastliny konope s priemerným 9,3 % THC obsahom. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť až 30 obvykle jednorazových dávok drogy. Obvinený je stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie až na päť rokov.

Tínedžeri olúpili dôchodkyňu

Príslušníci kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach objasnili augustovú lúpež. Vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil trojicu Košičanov Rolanda (17), Róberta (15) a Alexandra (15). Títo v auguste tohto roku na chodníku Kysuckej ulice v Košiciach, spoločne s maloletým 12-ročným komplicom, lúpežne prepadli 77-ročnú dôchodkyňu z Košíc. Obvinený Roland sotil dôchodkyňu do chrbta tak, že spadla tvárou na chodník. Následne jej z ruky vytrhol kabelku a z miesta všetci štyria ušli. Po lúpeži si na sídlisku Luník IX v Košiciach, rozdelili peniaze z lupu. . Osobné veci a doklady poškodenej, ktoré mala v kabelke vyhodili. Dôchodkyňa utrpela ľahké zranenia s dobou liečenia do 21 dní. Krádežou jej spôsobili škodu za viac ako 300,- eur. V prípade dokázania viny hrozí trojici mladistvých polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. U maloletého spolupáchateľa je trestné stíhanie neprípustné.

Z kotolne na bio palivá „zmizol“ materiál

Trebišovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 27-ročného Trebišovčana Vincenta. Obvinený zo dňa 25. na 26. novembra 2015 z novostavby kotolne na bio palivá v meste Trebišov, odcudzil voľne položený rôzny elektroinštalačný materiál. Spoločnosti so sídlom v meste Tøebíč (ČR) spôsobil škodu za viac ako 1.400,- eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie

Sprejerom“ hrozí väzenie

Dňa 7.12.2015 sme v tlačovej správe informovali o poškodení fasády budovy fakulty výtvarných umení jednej z univerzít v Košiciach (http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=fakulta-vytvarnych-umeni-dostala-novu-vizaz). Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Sever páchateľov tohto skutku vypátrali a obvinili. Poverený príslušník PZ z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil dvoch Košičanov Daniela (20) a Viktora (19). Títo nastriekali sprejom na fasádu budovy nápisy, čím spôsobili škodu za viac ako 200,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.

Krčmová bitka“ skončila s obvinením na krku

Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinil dvoch mužov (26 a 22) z okresu Košice-okolie. Títo v novembri tohto roku v nočných hodinách po predchádzajúcej hádke v miestnom pohostinstve v obci Rozhanovce (okres Košice-okolie), fyzicky napadli 36-ročného miestneho muža. Poškodenému spôsobili zranenia s dobou liečenia 10 dní. V prípade dokázania viny im hrozí až trojročné väzenie.

 

Nezvaný hosť „mal dvere otvorené“

 

Policajti z okresu Spišská Nová Ves vypátrali neznámeho páchateľa, ktorý v popoludní dňa 05. decembra 2015 v obci Markušovce, neoprávnene vošiel cez otvorenú bránu na pozemok rodinného domu. Z neuzamknutého vozidla zn. Mercedes odcudzil finančnú hotovosť 220,- eur. Pri prehľadávaní vozidla poškodil konzolu pevnej linky na lakťovej opierke /škoda cca 140,- eur/. Následne z otvorenej garáže odcudzil rádio a náradie a z prízemia rodinného domu mäsiarsky nôž. Krádežou spôsobil  celkovú škodu vo výške cca. 250,- eur. Zo spáchania tohto skutku policajti obvinili 52-ročného Dezidera z okresu Spišská Nová Ves. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Na R4 zahynul chodec, ďalší vbehol pod auto

    27.12.2015 krátko pred 20,00 hodinou pri dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R4 v Košiciach zahynul chodec. K zrážke medzi vozidlom a chodcom došlo v blízkosti čerpacej stanice na Južnom nábreží smerom na sídlisko Nad jazerom. Podľa doterajšieho vyšetrovanie tejto tragickej nehody chodec v tmavom oblečení, bez reflexných prvkov mal prechádzať cez štvorprúdovku mimo priechodu pre chodcov zo strany mestskej časti Vyšné Opátske k čerpacej stanici Shell. Muža doposiaľ nezistenej totožnosti za doposiaľ presne nezistených okolností, zrazil v pravom jazdnom pruhu 22-ročný Košičan, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. BMW 530. Chodec po zrážke utrpel vážne devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol. U vodiča bola vykonaná dychová skúška na zistenie požitia alkoholu a iných návykových látok pred jazdou s negatívnym výsledkom. Požitie alkoholu u nebohého chodca určí až vykonaná pitva. Vodič neutrpel žiadne zranenie, celková škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na 2.500,- eur. Prípad na mieste prevzala vyšetrovateľka PZ za účasti súdneho znalca z odboru dopravy a začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Totožnosť chodca polícia zisťuje.

K dopravnej nehode medzi vozidlom a chodcom došlo dňa 27.12.2015 krátko po 03,00 hodine. 51-ročný Košičan viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octávia po ulici Palackého v Košiciach, v smere od ulice Jantárovej. V križovatke s ulicou Krivou vodičovi, pravdepodobne náhle vbehol do jazdnej dráhy 30-ročný chodec z Košíc. Chodec pri nehode utrpel ťažké zranenia s predbežnou dobou liečenia viac ako 6 mesiacov. Na vozidle vznikla škoda vo výške 300,- eur. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené, u chodca bol odobratý biologický materiál na zistenie alkoholu. Príčina a miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. 

Na križovatke ulíc Jantárová a Palackého v Košiciach došlo dňa 26.12.2015 okolo 07,15 hodiny k dopravnej nehode. 69-ročný Košičan viedol osobné motorové vozidlo zn. Peugeot 3008 smerom od Námestia osloboditeľov. Pravdepodobne nerešpektoval na svetelnom signalizačnom zariadení červené svetlo a vošiel do križovatky, kde sa zrazil s vozidlom zn. VW Passat, s ktorým 73-ročný Košičan cez križovatku prechádzal na zelený signál. Pri nehode sa obaja vodiči ľahko zranili. S ťažkými zraneniami bola do nemocnice prevezená 65-ročná spolujazdkyňa vozidla zn. Peugeot. Požitie alkoholu u vodičov nebolo zistené. Celková škoda na vozidlách predstavuje 15.000,- eur. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.    

Polícia v súvislosti s týmito dopravnými nehodami opäť vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti, disciplinovanosti a vzájomnej tolerancii. Voči vodičom a tým účastníkom cestnej premávky, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky agresívnym a arogantným spôsobom, nedisciplinovaným chodcom a tým vodičom, ktorí bezohľadne predchádzajú chodcov a cyklistov, bude polícia postupovať represívnym spôsobom.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]