magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 06. 01. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 07 2016 - 08:59 GMT

Košičan sa prihlásil sám

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo zločinu lúpeže obvinil 41-ročného Košičana Mareka, ktorý v decembri 2015 v predajni potravín v Košiciach, s nožom lúpežne prepadol predavačku /http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=predavacka-sa-nezlakla-ani-noza/. Obvinený sa po zverejnení videozáznamu z bezpečnostnej kamery v médiách (na základe našej žiadosti zo dňa 4.1.2016) dostavil sám na policajný útvar. Obvineného vyšetrovateľ umiestnil v cele policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Polícia obvinila „štvorlístok“ z niekoľkých trestných činov

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vypátrali a vyšetrovateľ PZ z prečinov krádeže, poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody obvinil štvoricu Medzevčanov.

Obvinení Boris (20), Romuald (19), František (19) a Ján (16) sa v noci z utorka na stredu (6.1.2016) záhradkárskej lokalite Hámre v katastri mesta Medzev, vlámali do štyroch chát. Z nich odcudzili rôzne elektrické spotrebiče a káble, alkohol, potraviny, šatstvo, kuchynské riady a iné veci. Majiteľom spôsobili celkovú škodu za viac ako 2.600,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

V obci Pašková došlo ku krádeži hotovosti

V obci Pašková (okres Rožňava) došlo začiatkom týždňa (4.1.2016) ku krádeži. Páchateľ po vytlačení okna neoprávnene vnikol do rodinného domu 74-ročného dôchodcu. Z peňaženky, ktorú našiel uloženú pod vankúšom v posteli, odcudzil finančnú hotovosť vo výške 50,- eur a z miesta ušiel. Rožňavskí kriminalisti páchateľa vypátrali a zo zločinu porušovania domovej slobody obvinili miestneho 22-ročného mladíka. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]