magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

DONSKÍ KOZÁCI zahrajú a zaspievajú v Košiciach
@ Kultúra -> Koncerty      Jan 28 2016 - 08:33 GMT

V kozáckych piesňach sa ako v zrkadle odráža celá história donského kozáctva. Program Piesne donských kozákov prináša melódie a slová zo života kozáckych rodín pri práci, počas vojenskej službe vlasti, pri zábave a oddychu, pri pití vodky či laškovaní s mladými kozáčkami. Piesne veselé, roztopašné, zádumčivé, ale hlavne svojské a typické pre kozácku dušu. Piesne dravé a pokojné ako neviazaná rieka Don - srdce, telo a duša kozákov. S bajanom, balalajkou, perkusiami, nezameniteľnými vokálmi a autentickými piesňami počas svojich vystúpení roztancovali európske festivaly, kozáckymi dumkami vohnali slzy do očí, špecifickým ruským humorom pobavili.

Práve preto už piaty krát zavítajú na Slovensko z rodného Rostova na Done sólisti Donského kozáckeho chóru Alexander Džalašov, Grigorij Polovinka (majster ruského bajanu), Nadežda Bulanova a Anastasia Krivoručko so svojou formáciou Volnij Don, aby divákom odovzdali nespútanú energiu, radosť ale aj kúsok clivoty. Volnij Don prináša obraz autentickej kozáckej zábavy a slobody vo svojich piesňach a príbehoch a sľubuje na svoju kozácku česť, že bude hrať a spievať pokiaľ Vy budete vládať.

Hosťom Donských kozákov bude vokálna skupina Kačurienky z Horehronia a pre divákov pripravili niekoľko spoločných piesní, aby ukázali ako zvučia slovanské folklórne spojenia.

Koncert sa uskutoční 31. januára 2016 o 17:00 hod. v Historickej radnici v Košiciach. Vstupné 7,-€ a vstupné + CD VOLNIJ 10,-€ .

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]