magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rozumne o migrácii
@ Kultúra -> Podujatia      Jan 28 2016 - 08:45 GMT

Umelec Tomáš Rafa sa v budove Bravo v Kasárňach/Kulturparku prezentuje s rozsiahlym projektom Nový nacionalizmus v srdci Európy. Výstava dokumentuje verejné prejavy xenofóbie, neznášanlivosti a rasizmu. Na tomto projekte pracuje už niekoľko rokov a stále ho dopåňa o krátke video reportáže a záznamy. Pohybuje sa na pomedzí aktivistu a umelca.

Verejná diskusia na tému Rozumne o migrácii a utečeneckej kríze, spojená s komentovanou prehliadkou výstavy, sa uskutoční 29. januára o 16:00 hod. Slovenská debatná asociácia (SDA) realizuje tento projekt po celom Slovensku najmä pre mladých. Cieľom je naštartovať poctivú diskusiu o aktuálnej téme migrácie.

T. Rafa zaznamenáva najmä situáciu v krajinách V4, na Ukrajine, ale aj vo Švajčiarsku, aktuálne sa venuje migrácii v Európe. Sú to najmä zábery protestov, demonštrácií či iných podujatí, nesúcich v sebe formu xenofóbie a boja rozličných záujmových skupín za svoje práva. Vo svojej tvorbe sa zameriava na vymedzovanie hraníc patriotizmu, extrémizmu, nacionalizmu a vzťahov medzi majoritou alebo minoritou, národnostnou či sexuálnou. O svoje bohaté skúsenosti sa chcú Tomáš Rafa a Matej Kyjovský podeliť aj s návštevníkmi výstavy.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]