magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 31. 03. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 03 2016 - 15:55 GMT

Na košickom sídlisku zastavili opitého vodiča

31.3.krátko pred 17 hodinou policajná hliadka zastavila a kontrolovala na jednom z košických sídlisk poriadne opitého vodiča. Ten viedol po ulici Tr. KVP vozidlo zn. Citroen Berlingo. Pri následnej dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu u vodiča namerali hodnotu 1,75 mg/l alkoholu v dychu (3,65 promile). Policajti vodiča umiestnili v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 36-ročného Vladimíra z okresu Košice-okolie. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.

V Jasovskom rybníku sa utopil mladý rybár z Prešova

31.3. okolo 9 hodiny príslušníci HaZZ z rybníka pri autokempingu v obci Jasov (okres Košice-okolie) vytiahli 29-ročného Prešovčana, ktorý nejavil známky života. Na miesto bol privolaný ohliadajúci lekár, ktorý uviedol ako predbežnú príčinu smrti utopením, známky cudzieho zavinenia vylúčil a nariadil vykonať pitvu. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Podľa doterajšieho vyšetrovania mal mladý rybár počas rybačky popíjať alkohol. To či mu k nešťastiu „pomohol“ určí až pitva.  

V okrese Košice-okolie vyčíňal Rumun

Príslušníci kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie objasnili krádež šperkov z rodinného domu. Vyšetrovateľ PZ z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže obvinil 25-ročného občana Rumunska a 27-ročného Františka z okresu Svidník. Obvinení sa po predchádzajúcej spoločnej dohode vo večerných hodinách v uplynulý utorok (29.3.) medzi obcami Hýľov a Zlatá Idka (kat. obce Hyľov), vlámali do rodinného domu. Z domu odcudzili sedem kusov pánskych a dámskych náramkových hodiniek, šperky zo žltého kovu a pokladničku s finančnou hotovosťou v rôznej mene. Svoj lup si odniesli v detskom vaku, ktorý odcudzili z detskej izby. Majiteľovi rodinného domu spôsobili celkovú škodu za 9.400,- eur. Polícia už časť lupu u obvinených zaistila. Obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Ukradnutý alkohol si vychutnal s kamarátmi z dediny

Rožňavskí policajti vypátrali podozrivého z krádeže vlámaním do unimobunky v obci Rakovnica. Ku krádeži došlo na prelome februára a marca tohto roku na miestnom futbalovom ihrisku. Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil miestneho 16-ročného tínedžera. Tento z unimobunky odcudzil rôzne alkoholické a nealkoholické nápoje. Pre obec Rakovnica spôsobil škodou  za cca 400,- eur. Tínedžer mal následne odcudzené veci  spotrebovať s kamarátmi z obce. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí až ročné väzenie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]