magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 12. 04. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 13 2016 - 10:32 GMT

Košičana obvinili z drogovej trestnej činnosti

Vyšetrovateľ PZ zo spáchania zločinu nedovolenej výroby omamných a psychtropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 35-ročného Martina z Košíc. Obvineného v marci tohto roku krátko po 01,00 hodine zastavila a kontrolovala policajná hliadka na Sečovskej ulici v Košiciach. Viedol osobné motorové vozidlo zn. Mazda 323F. Počas kontroly policajti zistili, že vo vozidle prepravuje sáčok v ktorom sa nachádzajú dve zatavené plastové striekačky s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky. Expertíza potvrdila, že z tohto množstva o hmotnosti 3,24 gramov s priemerným 80,3 % obsahom metanfetamínu, by bolo možné pripraviť až 260 bežných dávok drogy. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Za krádeže im hrozí väzenie

Policajti z okresu Košice-okolie vypátrali a z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinili 23-ročného Eugena z okresu Košice-okolie. Obvinený sa v januári tohto roku, vlámal do chaty v chatovej lokalite Hradná stráň v katastrálnom území obce Turňa nad Bodvou. Z chaty odcudzil deky, kuchynské nože, príbor, taniere a rôzne oblečenie a náradie. Taktiež poškodil vstupnú garážovú bránu. Majiteľovi spôsobil celkovú škodu za 600,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Zo spáchania prečinu krádeže v štádiu pokusu polícia obvinila dvojicu Rumunov vo veku 34 a 41 rokov, ktorých zadržala pri úniku z miesta činu. Obaja sa mali ešte v pondelok vlámať do pohostinstva v obci Geča. O prípade sme informovali v pondelok 11.4.2016. V prípade dokázania viny im  hrozí až dvojročné väzenie.

Policajti rozdávali alkotestery aj reflexné prvky

Včera v popoludní policajti v Košickom kraji vykonali osobitnú kontrolu dodržiavania pravidiel všetkých účastníkov cestnej premávky. Kontroly sa vo vybraných okresoch zúčastnili aj policajti zaradení na úseku prevencie. Preventisti cyklistov, motocyklistov a vodičov motorových vozidiel, upozorňovali na zákaz jazdy pod vplyvom alkoholu a zároveň im odovzdávali jednorazové alkoholové testery. Nemotorových účastníkov cestnej premávky upozorňovali na porušenie pravidiel a zároveň im rozdávali reflexné prvky s poučením o povinnosti ich nosenia. Takto oslovili viac ako 200 účastníkov cestnej premávky, ktorým rozdali buď alkotester, alebo reflexný prvok. Počas štyroch hodín policajti zistili celkom 157 priestupkov. U  vodičov motorových vozidiel odhalili 118 priestupkov a u nemotorových 13 priestupkov (cyklisti 9, chodci 4). 21 priestupcov riešili napomenutím a 5 oznámením na príslušný dopravný inšpektorát. Požitie alkoholu u vodičov nebolo zistené, avšak „nafúkali“ štyria cyklisti. Používanie telefónneho prístroja počas jazdy zistili u 11 vodičov.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]