magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24.04.2016
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 25 2016 - 11:47 GMT

Zo záložne „zmizli“ šperky, polícia po páchateľovi pátra

Polícia vyšetruje krádež šperkov zo záložne na Tomášikovej ulici v Košiciach, ku ktorej došlo v sobotu (23.4.2016) okolo 08.20 hod. Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do prevádzky záložne, kde na výkladnej skrini kladivom rozbil sklenenú výplň a ukradol z nej 4 podložky s rôznymi šperkami so žltého kovu. Majiteľovi prevádzky vznikla škoda vo výške 6.500 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach v tomto prípade začal trestné stíhanie pre zločin krádeže (trestná sadzba tri až 10 rokov). Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. V tejto súvislosti polícia žiada o pomoc svedkov, ktorí sa v danom čase nachádzali v blízkosti miesta činu, aby akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli objasniť túto krádež, oznámili na známom bezplatnom telefónnom čísle 158.

Popis podozrivej osoby: Ide o muža vo veku približne 30 rokov, strednej postavy, blond vlasy. Na sebe mal oblečenú modrú bundu, tmavomodré tepláky, na hlave kapucňu modrej farby, na očiach slnečné okuliare, na rukách robotnícke rukavice. Podozrivý muž z miesta činu utekal smerom na zastávku MHD OC Beta.

Z pekárne „potiahol“ kamerovým záznam

V noci zo soboty na nedeľu došlo k vlámaniu do pekárne na Rastislavovej ulici v Košiciach. Doposiaľ neznámy páchateľ vyšiel na strechu budovy za pomoci rebríka a následne sa cez okno vlámal do šatne. Potom sa vlámal do vedľajšej kancelárie, odkiaľ ukradol HD rekordér s kamerovým záznamom a fľašu alkoholu, ktorú rozlial po zemi. Potom z miesta ušiel. Poškodenej spoločnosti spôsobil škodu vo výške 800 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre zločin krádeže. Polícia po páchateľovi pátra.

Polícia upozorňuje na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky

Tento týždeň policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ Košice vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne:

Dnes, 25.4.2016, v okrese Košice a Trebišov, dňa 29.4.2016 v okrese Rožňava. Vodičov upozorňujeme, aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale zásielka im príde domov.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]