magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vedci a technici o praxi
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 25 2016 - 12:23 GMT

Konferencia FÓRUM INŽINEROV A TECHNIKOV SLOVENSKA 2016 - Znalostná ekonomika – prepojenie vedy, výskumu a praxe sa uskutoční 28. apríla v Hoteli Centrum. Fórum inžinierov a technikov Slovenska 2016 – FITS 2016 organizuje Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností (ZSVTS). Ústrednou témou FITS 2016 je postavenie a úloha inžinierov a technikov ako medzičlánkov spájajúcich vedu a výskum s praxou. Vedu, techniku, vzdelávanie a aplikácie treba vidieť v širšom kontexte nielen z hľadiska progresu, profitu, ale aj z pohľadu chápania postavenia všetkých týchto sektorov nášho života.

Konferencia FITS 2016 poskytuje priestor pre odborné príspevky prinášajúce informácie, skúsenosti a príklady úspešnej praktickej realizácie svojich myšlienok. Zároveň poskytne diskusné fórum zástupcov rôznych oblastí súvisiacich s vedou, technikou, vzdelávaním i praxou.

Účasť na konferencii bude prínosom pre všetkých inžinierov a technikov v najrôznejších oblastiach zo súkromného či verejného sektoru, aktívnych výskumníkov, manažérov, konzultantov, študentov, predstaviteľov štátnej správy a všetkých, ktorí majú blízko k technike a technickým inováciám.

Konferencia FITS je pokračovaním tradície každoročných stretnutí členov ZSVTS s názvom Fórum ZSVTS. Má za cieľ poskytovať spoločnú platformu pre inžinierov a technikov z najrôznejších odborných oblastí pri hľadaní riešení ako odstrániť bariéry vo využití tvorivého potenciálu. S tým súvisí celý rad tém, ktoré si zasluhujú zvýšenú pozornosť, ako napríklad vzdelávanie a príprava pre inžinierske povolania, riadenie procesov výskumu a transferu výsledkov do praxe, motivácia mladých talentov a pod. Tieto a ďalšie témy budú diskutované nielen na tomto ročníku, ale aj na budúcich stretnutiach.






 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]