magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.04.2016
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 27 2016 - 14:43 GMT

Polícia vyšetruje dve tragické nehody

Včera (26.4.) krátko pred 20.30 hodinou medzi železničnou stanicou Košice a železničnou zastávkou ahanovce v Košiciach osobný vlak, zrazil a usmrtil osobu mužského pohlavia, doposiaľ presne nezistenej totožnosti. Rušňovodič vlaku (49) zbadal na koľaji vo vzdialenosti asi 70 m od vlaku osobu stáť čelne k vlaku. Aj napriek použitiu rýchločinnej brzdy a zvukovej výstrahy, zrážke pre krátku vzdialenosť zabrániť nedokázal. Ohliadajúci lekár konštatoval na mieste smrť následkom polytraumy tela, cudzie zavinenie predbežne vylúčil. Totožnosť osoby ako aj bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania.

Polícia prešetruje aj bližšie okolnosti úmrtia 43-ročného Trebišovčana, ku ktorému došlo včera (26.4.) okolo 23,30 hodine v Trebišove. Podľa doterajšieho vyšetrovania k jeho smrti došlo pravdepodobne po páde z bicykla na cestu. Muž bol nájdený na ulici Čsl. Armády okoloidúcimi tvárou k zemi, bez známok života. Ohliadajúca lekárka skonštatovala zlomeninu kosti lebky a tváre. Presnú príčinu smrti určí až nariadená pitva. V oboch prípadoch polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Muž mal napadnúť ženu a vyhrážať sa jej zabitím

V pondelok (25.4.) o 20,30 hodine došlo v rodinnom dome obci Zemplínska Nová Ves (okres Trebišov) k fyzickému útoku na 22-ročnú ženu zo Sečoviec. Zo spáchania skutku je podozrivý 35-ročný muž z okresu Trebišov. Ten mal poškodenú najprv vyfackať a potom ju mal škrtiť. Po jeho odchode z domu žena naložila svojich dvoch synov do dodávky, s ktorou chcela odísť k svojej matke. Na križovatke za obcou Stanča ju však podozrivý zablokoval s motorovým vozidlom. Následne cez zadné rozbité okno na dverách vošiel do dodávky, kde železnou tyčou búchal po okne nachádzajúcom sa za sedadlom vodiča. Pri tomto vykrikoval, aby mu poškodená otvorila dvere a vyhrážal sa jej smrťou. Následne z vozidla vystúpil a odišiel. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania.

Vyhrážal sa s nožom v ruke

Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 21-ročného Tomáša z Moldavy nad Bodvou (okres Košice-okolie). Obvinený včera (26.4.) o 22,00 hodine na chodbe bytového domu v Moldave nad Bodvou pod vplyvom alkoholických nápojov, fyzicky napadol 28-ročného muža. Potom čo ho udrel do tváre ho následne stiahol do svojho bytu. Tam vo fyzickom útoku pokračoval až kým sa poškodenému nepodarilo z bytu ujsť. Obvinený muž však za ním vybehol s kuchynským nožom v ruke a začal sa poškodenému vyhrážať, že ho zabije. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]