magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 01. 05. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      May 02 2016 - 10:02 GMT

Na Soroške namiesto húb našli ľudské kosti

Včera (1.5.) dopoludnia bola hubármi na lúke pri miestnom kameňolome na Silickej planine v katastri obce Lipovník v Rožňavskom okrese nájdená ľudská lebka, ako aj ďalšie časti kostry a časti ošatenia. Privolaná obhliadajúca lekárka na mieste potvrdila, že ide o ľudské kosti, pravdepodobne muža, bez zjavných známok vonkajšieho násilia. Presnú príčinu smrti určí nariadená súdna pitva. Poverený príslušník OO PZ Rožňava v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Mladých sprejerov prichytili policajti

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Juh z prečinu poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil troch tínedžerov vo veku 14 a 15 rokov (dve dievčatá z Košíc a jeden chlapec z Bratislavy), ktorých včera (1.5.) nadránom policajná hliadka prichytila na Turgenevovej ulici v Košiciach. Obvinení rôznymi nápismi sprejom postriekali bočnú stenu garáže, čím majiteľovi spôsobili škodu vo výške 300 eur. Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na jeden rok, mladistvým osobám sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Muža zavalilo drevo naložené na vlečke

V sobotu (30.4.) dopoludnia došlo na lúke pri lese v katastri obce Medzev v okrese Košice okolie k usmrteniu 55-ročného muža z uvedeného mesta, ktorého zavalilo drevo naložené na vlečke ťahanej za traktorom. Muž sa nachádzal v kabíne traktora, ktorý šoféroval jeho syn (22), pričom počas jazdy z kopca vyskočil z kabíny traktora bez vedomia vodiča. Po krátkej chvíli sa traktor prevrátil na bok a muža zachytilo koleso vlečky ťahanej za traktorom, na ktorej bolo naložené palivové drevo. Muž utrpel vážne poranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič traktora neutrpel žiadne zranenia. Privolaný obhliadajúci lekár predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Jasovskí policajti udalosti dokumentujú ako prečin usmrtenia.

Šoféroval aj napriek zákazu, hrozia mu až dva roky väzenia

Michalovskí dopravní policajti z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili 50-ročného Tibora z Pavloviec nad Uhom, ktorý včera (1.5.) dopoludnia viedol po Mlynskej ulici v Pavlovciach nad Uhom v okrese Michalovce osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felicia, pričom ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka.  Počas kontroly policajti zistili, že muž má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do októbra 2018. Vodič bol následne zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tento skutok mu hrozí až dvojročné väzenie.

Počas návštev u svojho priateľa „potiahla“ šperky zo šperkovnice

Gelnickí policajti z krádeže šperkov z rodinného domu v obci Kojšov v okrese Gelnica obvinili 19-ročnú dievčinu z okresu Košice okolie, ktorá od septembra 2015 do 16. marca tohto roka počas návštev u svojho priateľa využívala jeho nepozornosť a zo šperkovnice jeho rodičov postupne odcudzila šperky zo žltého kovu za cca 1.800 eur. Odcudzené šperky potom predala v záložniach a peniaze použila pre vlastnú potrebu. Obvinenej dievčine za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

Vlámali sa do pivárne, jeden z páchateľov už čelí obvineniu

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu krádeže obvinil 41-ročného Miloša z okresu Bardejov, ktorý sa vo štvrtok (28.4.) v skorých ranných hodinách s doposiaľ nestotožneným páchateľom vlámal do pivárne na Miškoveckej ulici v Košiciach, odkiaľ ukradol 15 kartónov cigariet rôznych značiek. Majiteľovi poškodením zariadenia a odcudzením vecí spôsobili škodu vo výške  najmenej 1.450 eur. Obvinený muž bol v predchádzajúcich 2 rokoch za obdobný čin odsúdený. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

 





 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]