magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 03. 05. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      May 04 2016 - 12:26 GMT

Žena s chlapcom dávali pozor, ďalší dvaja kradli

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil dvoch mladíkov z Krompách vo veku 16 a 18 rokov a 49-ročnú ženu z obce Kaľava. Obvinení po vzájomnej dohode spolu s maloletým 11-ročným komplicom prišli k oploteniu rodinného domu na Rázusovej ulici v Krompachoch v okrese Spišská Nová Ves. Obvinená žena s chlapcom stáli pri plote a dávali pozor. Dvaja obvinení mladíci preskočili plot a dostali sa na dvor. Potom sa vlámali do kôlne, odkiaľ ukradli päť bicyklov a rôzne náradie. Pri odchode z dvora ukradli aj psa s reťazou. Majiteľovi odcudzením vecí spôsobili škodu cca 500 eur. Podozrivé osoby zadržala policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Krompachy, ktorá ich spozorovala pri úteku z miesta činu. Odcudzené veci boli zaistené pre trestné konanie. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Nakoľko maloletý komplic pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedný, trestné stíhanie je neprípustné.

Mladý nezodpovedný vodič

Dopravní policajti OR PZ v Košiciach okolie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 21-ročného mladíka z Vyšného Medzeva, ktorý včera (3.5.) popoludní v stave vylučujúcom spôsobilosť viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Golf, pričom spôsobil dopravnú nehodu. V križovatke v meste Medzev v okrese Košice okolie z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam nezvládol riadenie vozidla a pri odbočovaní prešiel s vozidlom na trávnatú plochu, kde narazil do betónového poklopu vodomernej šachty. Po príchode policajnej hliadky bol vodič podrobený dychovej skúške, pričom mu bola nameraná hodnota 0,98 mg/l alkoholu v dychu ( v prepočte 2,04 promile). Obvinený mladík bol umiestnený do cely policajného zaistenia, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Mladá žena z Detvy čelí obvineniu z dvoch krádeží

Košickí policajti OO PZ Košice Juh obvinili 20-ročnú ročnú ženu z Detvy z prečinu krádeže v dvoch prípadoch. V prvom prípade, v auguste minulého roka bez použitia násilia odcudzila z bytu na Užhorodskej ulici v Košiciach televízor, chladničku a diely sporáka. Poškodenej majiteľke spôsobila škodu vo výške 790 eur. V druhom prípade v pondelok (2.5.) z predajne v jednom košickom obchodnom centre odcudzila rôzny alkohol a drogériu za viac ako 46 eur, pričom za obdobný čin bola v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdená. Obvinená mladá žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia, v prípade dokázania viny jej hrozí až trojročné väzenie.  

Dôchodca lovil ryby zakázaným spôsobom, za pytliactvo mu hrozia až dva roky vo väzení

Policajti OO PZ v Strede nad Bodrogom z prečinu pytliactva obvinili 70-ročného dôchodcu z Trebišovského okresu, ktorý včera (3.5.) okolo obeda v somotorskom kanáli v katastri obce Somotor (okr. Trebišov) neoprávnene zasiahol do výkonu rybárskeho práva tým, že zakázaným spôsobom lovil ryby na tri udice. Ryby neulovil a tak rybárskemu zväzu žiadna škoda nevznikla. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]