magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 09. a 10. 05. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      May 11 2016 - 09:26 GMT

Dlhoprstí skončili v rukách polície

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Západ vzniesol obvinenie za prečin krádeže spáchaného v štádiu pokusu 24-ročnému Jakubovi z Košíc, ktorý včera (9.5.) nadránom na parkovisku na Považskej ulici v Košiciach za pomoci pakľúča prekonal uzamykací mechanizmus dverí osobného motorového vozidla zn. Škoda Octávia. Na mieste Jakuba zadržala policajná hliadka. Majiteľovi vozidla nebola spôsobená žiadna škoda. Obvinený Košičan bol umiestnený do cely policajného zaistenia, v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Trebišovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Tomáša z Trebišova, ktorý pred mesiacom z chodby pred dverami bytu v bytovom dome na Komenského ulici v Trebišove odcudzil športové tenisky. Poškodenému majiteľovi vznikla škoda cca 50 eur. Obvinení mladík bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý. Za tento skutok hrozí obvinenému mladíkovi trest odňatia slobody až na dva roky.

Policajti OO PZ Plešivec vypátrali a z prečinu krádeže v štádiu pokusu spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili štyroch miestnych mužov vo veku od 17 do 45 rokov, ktorí sa začiatkom apríla tohto roka vlámali do pohostinstva v obci Plešivec v okr. Rožňava. V objekte poškodili hrací automat, z ktorého neodcudzili žiadnu finančnú hotovosť a následne z miesta ušli. Poškodením zariadenia, oplotenia a výherného automatu vznikla škoda cca 500 eur. Za tento skutok obvineným hrozí až dva roky vo väzení, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Polícia vyšetruje krádež náhrobných kameňov

Doposiaľ neznámy páchateľ v čase od 5.5. do 9.5. 2016 prestrihol oplotenie firmy na Špitálskej ulici v Michalovciach, cez vytvorený otvor vošiel na otvorené priestranstvo, odkiaľ odcudzil 11 náhrobných kameňov, ktoré boli voľne uložené na zemi. Poškodenej sobraneckej spoločnosti krádežou vecí spôsobil škodu vo výške takmer 5.200 eur. Škoda na majetku a zariadení bola vyčíslená na cca 15 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach začal trestné stíhanie pre zločin krádeže. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.


Policajní pyrotechnici mali plné ruky práce

Policajní pyrotechnici Krajského riaditeľstva PZ Košice mali včera (10.5.) plné ruky práce, v okrese Košice okolie bolo nájdené väčšie množstvo povojnovej munície. Do príchodu pyrotechnikov policajná hliadka miesta nálezov zabezpečila proti neodbornej manipulácii. Dopoludnia polícii oznámil 47-ročný muž z obce Háj, že na planine v katastri obce Hačava, na mieste zv. Miglinc, našiel starú muníciu. Pyrotechnici zaistili 27 kusov delostreleckých mín kal. 82 mm a 2 ručné granáty. Popoludní obyvateľ obce Paňovce našiel na pozemku rodinného domu protilietadlovú strelu kal. 30 mm, ktorú pyrotechnici prevzali na zneškodnenie. O hodinu na to bola nájdená delostrelecká strela kal.105 mm pochádzajúca z obdobia 2. svetovej vojny na poli v katastri obce Mokrance, ktorú pyrotechnici prevzali na zneškodnenie.

Polícia upozorňuje občanov, aby muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Hlavne v tých prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti. Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. "Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158,"



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]