magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 17. 05. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      May 18 2016 - 08:23 GMT

Polícia vyšetruje krádež náhrobných kameňov aj vlámanie do pohostinstva

Michalovskí policajti vypátrali niekoľko osôb podozrivých z krádeže. Vyšetrovateľ PZ zo zločinu krádeže, obvinil dvoch Michalovčanov vo veku 26 a 40 rokov. Obvinení začiatkom mája tohto roku v nočných hodinách, vnikli cez oplotenie do kamenárstva v Michalovciach. Odtiaľ odcudzili štyri žulové náhrobné kamene, čím poškodenej spoločnosti, spôsobili celkovú škodu za viac ako 2.200,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Z toho istého prečinu obvinili aj Jozefa (26), Viliama (25), Júliusa (17) a Tomáša (16) z okresu Michalovce. Obvinení sa v pondelok (16.5.2016) krátko pred polnocou v obci Čičarovce, vlámali do miestneho pohostinstva. Odtiaľ odcudzili cigarety, alkohol, sladkosti a spodnú časť registračnej pokladnice. Majiteľke spôsobili odcudzením vecí škodu za takmer 200,- eur a poškodením zariadenia škodu za 150,- eur.

Obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Autoškolu absolvoval počas zákazu

Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu PZ v Trebišove z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 22-ročného Júliusa z okresu Trebišov. Obvinený počas absolvovania vodičského kurzu, viedol na prelome mesiacov apríl a máj tohto roku v jednej z autoškôl v okrese Trebišov na auto-cvičisku a na cestách v okrese Trebišov vozidlo autoškoly. Toto viedol aj napriek tomu, že má dopravným inšpektorátom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 12 mesiacov od právoplatnosti rozhodnutia t.j. do 26.05.2016. Na základe podania jeho žiadosti na vykonanie skúšok z odbornej spôsobilosti, bola jeho žiadosť zaevidovaná a vykonaná následná lustrácia v evidencií vodičov. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]