magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23. 05. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      May 24 2016 - 11:08 GMT

Košičanku obvinili z marenia spravodlivosti

Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo spáchania zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy obvinila 24-ročnú Košičanku Janu. Obvinená žena počas výsluchov v rôznych trestných konaniach v roku 2014, uviedla nepravdu o dvadsaťosemročnej Košičanke. Tieto okolnosti mali podstatný význam pre rozhodnutie, pričom v trestnom konaní predložila aj dôkaz, o ktorom vedela, že je sfalšovaný. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na jeden až šesť rokov.

Policajti zadržali podozrivých z lúpeže

Michalovský vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil 20-ročného Lukáša a 18-ročného Patrika z okresu Michalovce. Títo v uplynulú nedeľu (22.05.) vymysleli plán, ako prísť k peniazom. Iba osemnásť ročný Patrik okolo 2100 hod. úmyselne zaviedol 15-ročného tínedžera po Humenskej ulici v Michalovciach medzi garáže, kde už na nich čakal Lukáš. Ten prišiel k nim a pod hrozbou použitia noža, pýtal od poškodeného mobilný telefón. Vzápätí mu hod vytrhol z rúk a z miesta ušiel aj s komplicom. Obvinení odcudzený mobil neskôr predali a peniaze si rozdelili. Krádežou spôsobili škodu vo výške 120,- eur. Oboch obvinených policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Vodiča privalila vetrieska

Včera (23.5.) v popoludní došlo v okrese Gelnica k tragickej udalosti. K tejto došlo za doposiaľ presne nezistených okolností na nespevnenej lesnej ceste v katastri obce Smolník. Podľa doterajších zistení mal v lesnom poraste zvanom Pri hrubej jedli, 36-ročný muž z okresu Gelnica, viesť nákladné motorové vozidlo zn. Praga V3S naložené metrovicou. Vozidlo v strmom klesaní odbočilo z cesty a následne sa dvakrát prevrátilo okolo svojej osi dole svahom. Vodič ostal zakliesnený pod kabínou prevráteného vozidla a nejavil známky života. Privolaná lekárka skonštatovala jeho úmrtie a nariadila vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti tohto nešťastia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]