magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30. 05. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 01 2016 - 11:09 GMT

Opilcov za volantom na cestách neubúda

Príslušníci jednotlivých zložiek Krajského riaditeľstva PZ v Kosiciach sa takmer dennodenne stretávajú s nezodpovednými vodičmi, ktorí jazdia aj napriek tomu, že sú podgurážení alkoholom. Nespočetné množstvo upozornení, výziev a každodenných kontrol vodičov motorových vozidiel na cestách zo strany polície ako ani následné sankcie či hrozba uložených trestov zo strany súdov, neodrádza od takéhoto protiprávneho konania. Nehovoriac o následkoch pri dopravných nehodách zapríčinené práve alkoholom. Len nedávno sme informovali o tragickej dopranej nehode, ktorá sa stala v Trebišovskom okrese. Pri čelnej zrážke dvoch vozidiel zahynula mladá 20-ročná vodička z okresu Michalovce. U 30-ročnej vodičky vozidla zn. Peugeot boli výsledky lekárskeho vyšetrenia krvi na zistenie požitia alkoholických nápojov pozitívne s hodnotou 2,5 promile. K ďalšej dopravnej nehode pri ktorej úradoval alkohol došlo aj včera (31.5.) o 6,40 hodine v okrese Michalovce. 48-ročný vodič z okresu Vranov nad Topľou, viedol osobné motorové vozidlo zn. Volkswagen Vento, ktoré za sebou ťahalo nákladný príves zn. BAN s naloženými kusmi drevených podvalov. Vozidlo viedol v katastri obce Strážske smerom do Vranova nad Topľou. Podľa doterajšieho vyšetrovania sa nákladný príves rozkýval v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať.e. Vodič takto stratil kontrolu nad vozidlom, pričom dostal šmyk a prešiel do protismeru, kde následne do neho narazilo protiidúce osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia. Toto viedla v smere z Vranova nad Topľou do Strážskeho 52-ročná vodička z Vranova nad Topľou. Pri dopravnej nehode vodič Volkswagenu utrpel podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenie s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní a vodička Škody stredne ťažké zranenie s predpokladanou dobou liečenia nad 4 týždn.Vodič bol podrobený dychovej skúškou na zistenie požitia alkoholu v dychu pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,40 mg/l (0,83 promile). U vodičky bola na zistenie požitia alkoholu odobratá krv. Na vozidle Škoda Octavia vznikla pri nehode škoda za cca 3.000,- eur a na vozidle VW Vento a na nákladnom prívese škoda za cca 1.300,- eur. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a poverený príslušník PZ ho obvinil zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí až ročné väzenie.

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach-okolie z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky  a marenia výkonu úradného rozhodnutia, obvinili 21-ročného Patrika z Moldavy nad Bodvou. Obvineného v obci Moldava nad Bodvou, zastavila a kontrolovala policajná hliadka v pondelok (30.5.) po 23,00 hodine. Počas kontroly bolo zistené, že osobné motorové vozidlo zn. Renault Megane, viedol bez príslušného vodičského oprávnenia a v stave vylučujúcom spôsobilosť. Dychovou skúškou mu bola nameraná hodnota 0,52 mg/l (1,08 promile). Následnou lustráciou bolo zistené, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia a rozhodnutím okresného súdu mu bol uložený trest zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel akéhokoľvek druhu na dobu 12 mesiacov (do novembra 2016). Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Polícia zadržala Michalovčana, ktorý mal podpáliť spiacich ľudí

Michalovskí policajti včera (31.5.) po 03,00 hodine na Staničnej ulici rýchlym zásahom bezprostredne po čine, zadržali na mieste muža podozrivého z podpálenia stanu a spiacich ľudí.  Zadržaný muž mal pod mostom poliať neznámou horľavou látkou stan, v ktorom spali dve osoby z okresu Michalovce. Štyridsaťtriročný muž pri požiari utrpel podľa predbežných lekárskych správ popáleniny  ramena a oblasti lakťa I. stupňa s dobou liečby a PN do 7 dní. 39-ročná žena utrpela popáleniny polovice tváre a horných a dolných končatín II. až III. stupňa s dobou liečby a PN nad 42 dní. Muž podozrivý zo spáchania tohto skutku mal následne prejsť do areálu bývalej tržnice, kde mal poliať neznámou horľavou látkou tam spiace osoby, 60-ročného muža z okresu Michalovce a 52-ročnú ženu z Michaloviec. Podozrivý sa ich následne snažil zapáliť, čo sa mu však našťastie nepodarilo. Podpálil iba paplóny a matrace, na ktorých spali. Muž a žena takto neutrpeli žiadne zranenia. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva v štádiu pokusu, obvinil 45-ročného Michalovčana Michala. Dôvod jeho konania ako aj bližšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania. Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]