magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 08. 06. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 09 2016 - 19:53 GMT

Polícia objasnila krádež telefónu aj vlámanie do potravín

Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Mária z okresu Košice-okolie. Obvinený začiatkom mája tohto roku v popoludňajších hodinách, na vlakovej zastávke na Jarmočnej ulici v Košiciach, využil nepozornosť iba 12-ročného chlapca z okresu Trebišov a z ruky mu ukradol mobilný telefón. Krádežou spôsobil škodu za 50,- eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

Michalovskí policajti vypátrali dvoch tínedžerov z okresu Michalovce. Chlapci vo veku 15-rokov sa v polovici mája tohto roku, krátko po polnoci v obci Bracovce (okres Michalovce), vlámali do potravín. Z predajne následne odcudzili alkoholické nápoje, pivo, cigarety, cukrovinky a peňaženku s finančnou hotovosťou. Krádežou spôsobili škodu za viac ako 1.000,- eur a poškodením zariadenia škodu vo výške 30,- eur. Vyšetrovateľ PZ oboch mladíkov obvinil zo spáchania zločinu krádeže, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Polícia vyšetruje smrť cyklistu

Včera (8.6.) okolo 17,30 hodine došlo za doposiaľ presne nezistených okolností na ceste III triedy, v úseku medzi obcou Zbudza a mestskou časťou Michalovce – Žabany, k úmrtiu 64-ročného muža z Michaloviec. Muž bol nájdený na zemi vedľa bicykla v smere od obce Zbudza na Michalovce. Na sebe mal oblečenú reflexnú vestu a na hlave mal riadne upevnenú ochrannú prilbu. Polícia vyšetruje bližšie okolnosti, príčinu úmrtia potvrdí až vykonaná súdna pitva. Bicykel bol nájdený v nepoškodenom stave. Či išlo o dopravnú nehodu je predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Opitý vodič nedbal ani na zákaz uložený súdom

Spišskonovoveskí policajti  včera (8.6.) krátko po 16,30 hodine zastavili a kontrolovali vodiča, ktorý viedol po ulici Cintorínskej v smere na Markušovskú cestu v Spišskej Novej Vsi, osobné motorové vozidlo zn. Mitsubishi Pajero. Počas kontroly zistili, že vodič viedol vozidlo aj napriek tomu, že má okresným súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla na dobu 72 mesiacov (do augusta 2021). Policajti vodiča vyzvali aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu pri ktorej mu následne namerali hodnotu 0,95 mg/l alkoholu v dychu (1,98 promile). Poverený príslušník PZ z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil tridsaťdvaročného Patrika z okresu Spišská Nová Ves. Obvinený vodič bol umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]