magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30.06. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 03 2016 - 10:43 GMT

Z vraždy dôchodkyne obvinili jej manžela

Včera sme Vás informovali o prípade násilnej smrti 76-ročnej dôchodkyne z Košíc. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach v tejto súvislosti z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinil 75-ročného Košičana, manžela nebohej dôchodkyne. Obvinený sa skutku mal dopustiť v stredu vo večerných hodinách v byte po predchádzajúcej hádke so svojou manželkou. Tú jeden krát bodol ostrým predmetom do oblasti srdca, čím jej spôsobil zranenie, ktorému na mieste podľahla. Vyšetrovateľ PZ spracoval návrh na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu za tento obzvlášť závažný zločin vraždy hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Svoj lup si odniesol na štvorkolke

Policajti Obvodného oddelenia PZ v Kysaku v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 25-ročného Antona zo Spišskej Novej Vsi. Obvinený sa v januári tohto roku v chatovej lokalite Lazy v katastri obce Trebejov (okres Košice-okolie), vlámal do budovy spoločenskej miestnosti. Odcudzil motorovú štvorkolku zn. Yamaha Grizlly 700 EPS, motorový krovinorez, motorku minikros zn. Apollo 49CC, 25 litrovú bandasku s benzínom, autobatériu a sadu gola kľúčov. Celková škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na takmer 6.100,- eur. Pri vlámaní spôsobil aj škodu na zariadení vo výške 150,- eur. Policajti u obvineného zaistili štvorkolku a spolu s motorkou, ktorú dobrovoľne policajtom vydal, vrátili majiteľovi. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

U vodiča namerali takmer tri promile, skončil v priekope

Včera (30.6.) krátko po 18,30 hodine došlo v Michalovskom okrese k dopravnej nehode. 40-ročný vodič z Veľkých Kapušian, viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fábia v obci Oborín časť Kucany smerom na okres Trebišov. Po prejazde mierne ľavotočivej zákruty pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať s vozidlom prešiel do protismernej časti vozovky mimo komunikáciu, kde poškodil dopravné značenie. Následne vyšiel na zvodidla a s vozidlom sa prevrátil do priekopy. Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,36 mg/l alkoholu v dychu (2,83 promile). Dopravná nehoda sa obišla bez zranenia. Na vozidle vznikla škoda vo výške 1.000,- eur a poškodením dopravnej značky a zvodidiel škoda vo výške 200,- eur. Vodič bol umiestnený v cele policajného zaistenia a čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]