magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 15. 07. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 15 2016 - 10:16 GMT

Ženy po lúpeži zadržali péemjéčkari

Včera krátko po polnoci došlo v Košiciach k lúpežnému prepadnutiu 63-ročnej Košičanky, ktorá prechádzala po Južnej triede okolo kostola. Dôchodkyňu mali prepadnúť dve ženy, ktoré sa jej snažili z rúk vytrhnúť tašku s osobnými vecami. Poškodená sa bránila a tašku nechcela pustiť, preto ju zvalili na zem a v ťahaní tašky pokračovali. Jedna z nich, aby sa tašky zmocnila poškodenú uhryzla do ruky. Dôchodkyňa po uhryznutí tašku pustila, páchateľky so svojím lupom z miesta ušli. Po prijatí oznámenia o tomto skutku boli operačným strediskom polície, na miesto skutku obratom vyslané hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky. Tie okamžite začali prepátravať okolie, pričom podozrivé ženy zbadali ako utekajú na Ludmanskú ulicu, kde sa rozdelili. Jednu z nich sa podarilo počas úteku zadržať, druhú zasahujúci policajti zadržali na ulici Holého. Obe podozrivé ženy predviedli na príslušný útvar PZ. Policajti našli v okolí miesta činu aj porozhadzované odcudzené veci z tašky. Lustráciou bolo zistené, že po jednej zo zadržaných žien bolo vyhlásené pátranie v inej trestnej veci. Vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil 25-ročnú Magdalénu z okresu Spišská Nová Ves a 29-ročnú Žanetu z Košíc. Krádežou tašky s osobnými vecami a finančnou hotovosťou, spôsobili poškodenej žene škodu za 80,- eur. Obvinené ženy boli umiestnené v cele policajného zaistenia s podnetom na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Za nepovolený výrub môže stráviť vo väzení až osem rokov

Policajný vyšetrovateľ zo zločinu porušovania ochrany stromov a krov obvinil 47-ročného Jozefa z okresu Michalovce. Obvinený od januára do marca 2016, bez náležitého povolenia v lokalite katastrálneho územia obce Klokočov, časť Bogdanky (okres Michalovce), na parcelách s 1 stupňom ochrany prírody, ktoré mal v prenájme, bez súhlasu a povolenia vlastníkov dal vyrúbať a odstrániť  takmer 2.000 kusov stromov. Išlo o stromy hrab, breza, javor, topoľ, vàba, čerešňa, dub, jabloň, lieska, jelša a borovica. Svojím konaním porušil ustanovenia zákona o ochrane prírody a krajiny. Spoločenská hodnota bola vyčíslená na viac ako 1.380 000,- eur. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]