magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 17. 07. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 18 2016 - 14:37 GMT

Polícia vyšetruje požiare ako všeobecné ohrozenie

V piatok (15.7.) krátko po 19.00 hodine došlo k vznieteniu kartónových krabíc pri jednej z budov na Moldavskej ulici v Košiciach. Krabice sa nachádzali pri plastových kontajneroch v blízkosti klimatizačných jednotiek. Oheň sa rozšíril na kontajnery a následne na stenu samotnej budovy, na ktorej začala horieť izolácia. V dôsledku požiaru došlo k poškodeniu klimatizačných jednotiek, elektroinštalácie, pletiva, okien a fasády samotnej budovy. V čase požiaru sa v budove nachádzalo 15 zamestnancov, ktorí boli z budovy evakuovaní. Tri osoby boli ošetrené na mieste, jedna osoba bola prevezená na ošetrenie z dôvodu nadýchania sa dymu. Košickej spoločnosti bola požiarom spôsobená škoda v predbežnej výške cca 100.000 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR Z v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti.

V ten istý deň okolo 22.20 hodine došlo k požiaru suterénu obytného bloku na ulici Československej armády v Moldave nad Bodvou (okr. Košice okolie). V čase požiaru sa v obytnom bloku nachádzalo niekoľko desiatok osôb, ktoré boli požiarom vystavené nebezpečenstvu ťažkej ujmy na zdraví a ktoré boli z objektu evakuované. 27 osôb bolo prevezených do priľahlých nemocníc na pozorovanie, pričom neboli u nich zistené žiadne zranenia. V súvislosti s požiarom suterénu vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach okolie začal trestné stíhanie pre zločin všeobecné ohrozenie. Škoda spôsobená požiarom nebola doposiaľ vyčíslená. Príčiny požiarov v oboch prípadoch sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

V Gelnickom okrese „zmizla“ dopravná značka

V sobotu (16. 07.) v ranných hodinách polícia zadokumentovala prípad poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia v obci Prakovce (okr. Gelnica). Na vedľajšej ceste smerom od časti zv. Gelnická dolina vedúcej k hlavnej štátnej ceste č. 546/II prechádzajúcej obcou Prakovce doposiaľ nestotožnený páchateľ odstránil dopravnú značku „Daj prednosť v jazde!“, označenú ako „P1“ v zmysle vyhlášky, umiestnenú vpravo vedľa vedľajšej cesty pred hranicou križovatky tvaru „T“. Spôsobená škoda doposiaľ nebola presne vyčíslená. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

Košičana vo vlaku okradol počas spánku

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 17-ročného Romana z Trenčína, ktorý v presne nezistenom čase koncom apríla tohto roku medzi stanicami Trnava a Poprad – Tatry počas cesty vlakom využil spánok cestujúceho 25-ročného Košičana, ktorému z ruky odcudzil tablet a mobilný telefón. Z peňaženky, ktorú mal poškodený muž v cestovnej taške, odcudzil vodičský preukaz, bankomatovú kartu a finančnú hotovosť 15 eur. Poškodenému Košičanovi vznikla celková škoda cca 270 eur. Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Udalosť vyšetruje oddelenie železničnej polície KR PZ Košice.

Počas spánku domácim zbytu „potiahol“ peniaze i alkohol, už je v rukách polície

Policajti OO PZ Kráľovský Chlmec z prečinu porušovania domovej slobody obvinili  31-ročného miestneho muža, ktorý v piatok (15.7.) nadránom na Jesennej ulici v Čiernej nad Tisou (okr. Trebišov) cez pootvorené balkónové dvere vošiel do bytu. Počas spánku domácich osôb z bytu odcudzil finančnú hotovosť, liehoviny a cukrovinky za 26 eur. Obvinený muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia ešte v uvedený deň, za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Polícia odporúča občanov, aby si chránili svoj majetok aj v horúcich dňoch i nociach a  nenechávali pootvorené okná a balkónové dvere ani „na vetračku“. Páchatelia sa cez ne ľahko dostanú do domu, či bytu a počas spánku nemajú problém ukradnúť cenné veci. „Preto dôkladne zvážme, ktoré okno môžeme ponechať otvorené bez toho, aby nás tadiaľ navštívil zlodej.“

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]