magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18. 07. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 19 2016 - 09:50 GMT

Dôveruj, ale preveruj!

Včera (18.7.) popoludní doposiaľ neznámy páchateľ viac krát telefonicky kontaktoval 70-ročnú dôchodkyňu z jednej z obcí v okrese Košice okolie a predstavil sa ako jej vnuk. Dôchodkyni uviedol, že kupuje auto a potrebuje požičať 2 tisíc eur. Poškodená žena mu povedala, že má doma iba 700 eur. Po krátkom čase zavolal znova a uviedol, že mu stačí 700 eur a zbytok peňazí mu požičia kamarát. Ešte dodal, že po peniaze pošle kamaráta. Následne čakala pred rodinným domom, kde sa dostavil neznámy muž a ktorému peniaze pre vnuka odovzdala. Nič netušiaca dôchodkyňa tak prišla o 700 eur, ktoré neznámej osobe odovzdala. V tejto súvislosti poverený príslušník OO PZ Kysak začal trestné stíhanie pre prečin podvodu. Polícia po páchateľovi pátra.

Polícia radí seniorom

Prinášame vám niekoľko dôležitých rád, ako sa nestať obeťami podvodníkov a zlodejov, ktorí si vás vytypovali ako svoje obete a následne vás telefonicky kontaktujú ako vaši príbuzní. Pod vopred pripravenými zámienkami s rôznymi emotívnymi príbehmi sa snažia vylákať od vás peniaze alebo vás okradnúť o vaše celoživotné úspory priamo vo vašom obydlí.

Pri oslovení telefónom, že volá váš vnuk si najskôr overte, či naozaj volá váš príbuzný, ktorý v telefóne žiada o požičanie peňazí na kúpu auta alebo na iné účely. Zavolajte mu. Nedávajte peniaze do rúk osobe, ktorú nepoznáte, aj keď tvrdí, že ju za vami posiela váš príbuzný. Neodovzdávajte a nepožičiavajte peniaze osobám, ktoré nepoznáte. Nevpúšťajte cudzie osoby do svojich príbytkov. Nekontaktujte sa s cudzími osobami osamote. Vždy majte na viditeľnom mieste dôležité kontakty. V prípade pochybností, ihneď kontaktujte políciu  na telefónnom čísle 158.“

Na ulici muža fyzicky napadol

a zlomil mu nos, hrozia mu až tri roky vo väzení

Rožňavskí policajti z prečinu výtržníctva v jednočinnom súbehu s úmyselným prečinom ublíženia na zdraví obvinili 41-ročného Mariána z Rožňavy, ktorý takmer pred mesiacom na Ulici zeleného stromu v Rožňave, na mieste verejnosti prístupnom, za doposiaľ presne neobjasnených okolností fyzicky napadol 47-ročného Rožňavčana. Tohto opakovane udrel päsťou do tváre, pričom mu zlomil nos. Napadnutý muž sa so zranení bude liečiť najmenej tri týždne. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí až trojročné väzenie.

Policajti vypátrali a obvinili tínedžerku, ktorá na ulici okradla nepozorného mladíka

Spišskonovoveskí policajti z prečinu krádeže obvinili 15-ročnú dievčinu zo Smižian (v čase skutku mala iba 14 rokov), ktorá v decembri minulého roka na ulici Pri Vyšnej Hati v Spišskej Novej Vsi využila nepozornosť poškodeného 22-ročného Spišskonovovešťana. Tomuto z vrecka odcudzila mobilný telefón a peňaženku, v ktorej mal mladík 25 eur, osobné doklady, platobnú kartu a iné. Krádežou vecí mu spôsobila celkovú škodu vyše 293 eur.  Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Prii rekonštrukcii domu našiel v múre staré strelivo

Včera (18.7.) popoludní polícia prijala oznámenie o náleze starého streliva pri rekonštrukcii starého rodinného domu v obci Bystrany (okr. Spišská Nová Ves). Vyslaná policajná hliadka OO PZ Spišské Vlachy na mieste oznámenie preverila a zistila, že oznamovateľ (32) z uvedenej obce našiel pri rekonštrukcii domu v múre steny schované staré strelivo uložené v malých krabičkách. Privolaný policajný pyrotechnik skonštatoval, že ide o 50 kusov puškového streliva kalibru 8 x 57 zn. S-B, ktoré prevzal na zneškodnenie. Strelivo je označené rokom výroby v rozmedzí 1931-1938.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]