magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24. 07. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 25 2016 - 10:16 GMT

Muža lúpežne prepadli a donútili ho otvoriť byt

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR Z v Košiciach zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaný formou spolupáchateľstva obvinil 15-ročného tínedžera z Košíc, ktorý spolu s doposiaľ nezistenými páchateľmi pred dvoma týždňami v nočných hodinách na ulici Námestie oceliarov v Košiciach lúpežne prepadol 32-ročného muža, keď odomykal vchodovú bránu do bytového domu. Páchatelia muža fyzicky napadli a ukradli mu mobil. Potom pod hrozbou násilia napadnutého muža donútili otvoriť byt, odkiaľ mu ukradli tablet, fotoaparát i kufrík s náradím. Poškodenému mužovi spôsobili škodu vo výške cca 290 eur, zranenia neutrpel. Za tieto skutky hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Košickí policajti obvinili dvoch dílerov drog

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach počas uplynuléhovíkendu zo zločinu nedovolenej výroby omamných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 25-ročnú Košičanku, ktorá si podľa doterajších zistení minimálne od marca tohto roka zadovažuje pervitín, ktorý ďalej distribuuje a odpredáva v rôznych množstvách nezisteným osobám na rôznych miestach v Košiciach. Pri domovej prehliadke v byte v MČ Košice KVP, kde obvinená býva, polícia zaistila niekoľko igelitových vrecúšok a injekčnú striekačku s obsahom bielej kryštalickej látky, resp. neznámej sušiny. V jednom zo zaistených vrecúšok, podľa predbežných výsledkov expertízy, sa nachádzala biela kryštalická látka s obsahom metamfetamínu takmer 67%, z ktorého by bolo možné pripraviť od 64 do 255 bežných jednotlivých dávok drogy.

Z drogovej trestnej činnosti vyšetrovateľ PZ obvinil aj 33-ročného Košičana, ktorý si zadovažoval pervitín na doposiaľ nezistených miestach v Košiciach . Omamné látky následne delil a predával v rôznych množstvách ďalším osobám na rôznych miestach v Košiciach. Pri prehliadke osobného motorového vozidla zn. VW Golf, ktoré obvinený používa a následnej domovej prehliadke v byte v MČ Košice Nad jazerom, ktorý si obvinený prenajal, polícia zaistila dve plastové striekačky s kryštalickou látkou. Podľa predbežných výsledkov expertízy, ide o metamfetamín s priemerným obsahom až 69,2 % , pričom zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť 97 až 389 bežných jednotlivých dávok drogy.

Zaistené veci boli zaslané na expertízne skúmanie. Obom obvineným osobám za drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Z domu „potiahol“ švorkolku, policajti ho vypátrali

Michalovský vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 23-ročného muža z obce Pavlovce nad Uhom, ktorý koncom marca tohto roka vošiel na dvor rodinného domu v obci Pavlovce nad Uhom v Michalovskom okrese, potom sa vlámal do domu, odkiaľ ukradol  motorovú štvorkolku zn. Speedy R. Majiteľovi spôsobil krádežou a poškodením zariadenia celkovú škodu vyše 130 eur. Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden až päť rokov.

Trebišovskí kriminalisti vypátrali tri osoby, ktoré sa vlámali do domu

Trebišovský vyšetrovateľ PZ zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil tri osoby z obce Hrčeľ vo veku od 16 do  22 rokov, ktorí približne pred dvoma týždňami  prešli cez neoplotený pozemok k rodinnému domu v obci Hrčeľ (okr. Trebišov) a vlámali sa do zadnej časti domu, ktorá slúži ako sklad. Potom prešli do domu, kde povyhadzovali veci, prehľadali skrine a zásuvky. Z domu odcudzili alkoholické nápoje, rôzne cukrovinky a kozmetiku za cca 400 eur. Za tieto skutky hrozí páchateľom trest odňatia slobody na tri až 10 rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]