magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26. 07. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 27 2016 - 09:09 GMT

Polícia vyšetruje krádež auta

Polícia pátra po páchateľovi a odcudzenom vozidle v Košiciach. Doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil z parkoviska na Galaktickej ulici v Košiciach osobné motorové vozidlo zn. Volkswagen v noci z pondelka na utorok. Majiteľovi vozidla spôsobil škodu vo výške 11.000 eur. V tejto súvislosti poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Potiahol“ mu iPhone, keď spal

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Vinné z prečinu krádeže obvinil 26-ročného Karola z Michaloviec, ktorý v nedeľu (24.7.) nadránom pri móle v rekreačnom stredisku Zemplínska Šírava v katastri obce Vinné (okr. Michalovce) odcudzil poškodenému 23-ročnému Michalovčanovi mobilný telefón, keď spal. Poškodenej osobe spôsobil škodu vo výške 350 eur. Obvinenej osobe za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Skrátil daň cez 105 tisíc eur

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach zo zločinu skrátenia dane a poistného obvinil 51-ročného muža z Michalovského okresu, ktorý ako konateľ spoločnosti, ktorá bola platcom dane z pridanej hodnoty, podal v marci 2014 na príslušný daňový úrad daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty za zdaňovacie obdobie február 2014.V daňovom priznaní priznal vlastnú daňovú povinnosť vo výške 32,61 eur, pričom vykonanou daňovou kontrolou správca dane zistil, že nedošlo k nadobudnutiu tovaru, ako to deklaroval vo svojom účtovníctve faktúrami a následne ani k jeho dodaniu odberateľovi. Tým porušil zákon o dani z pridanej hodnoty a skrátil daň vo výške viac ako 105. 000 eur. Táto mu bola v septembri 2015 dovyrubená rozhodnutím príslušného daňového úradu, pričom daň v lehote splatnosti neuhradil. Obvinenému mužovi za tento skutok  hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov. 

Polícia vyšetruje požiar hospodárskej budovy

V noci z pondelka na utorok došlo za doposiaľ bližšie nezistených okolností k požiaru hospodárskej budovy v obci Žehra v okrese Spišská Nová Ves. Požiarom došlo k zničeniu celej strechy a taktiež časti drevenej konštrukcie obvodových múrov hospodárskej budovy. Majiteľke bola spôsobená škoda vo výške minimálne 15.000 eur. Udalosť vyšetruje OO PZ Spišské Vlachy ako prečin poškodzovania cudzej veci. Príčina požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]