magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Letný tábor zameraný na robotiku
@ Aktuálne -> Školstvo      Jul 27 2016 - 09:20 GMT

V dňoch 11. - 15. 7. 2016 sa na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach v spolupráci s Občianskym združením Prírodovedec uskutočnili 2 turnusy denného IT tábora so zameraním na programovanie a robotiku. Spolu 42 žiakov 5. až 9. ročníka základných škôl z Košického a Prešovského kraja vymenilo možnosti pasívneho oddychu za možnosť naučiť sa aj počas prázdnin niečo nové.

V turnuse so zameraním na robotiku vdýchli život robotickým stavebniciam mladší účastníci. Vo dvojiciach v spolupráci s lektorom počas piatich dní vytvorili svojich prvých robotov, ktorých predviedli v posledný deň IT tábora.

Turnus starších žiakov bol zameraný na programovanie v jazyku Python. Vďaka dvom lektorom, študentom učiteľstva informatiky na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach, vnikli do tajov jazyka, a tak ako aj i ich mladší kolegovia počas piatich dní vytvorili svoje prvé funkčné programy. Tie prezentovali pred pozvanými hosťami, ktorými boli zamestnanci Ústavu informatiky PF UPJŠ v Košiciach, doc. RNDr. Gabriela Andrejova, CSc. a RNDr. ¼ubomír Antoni, PhD. Obaja sa celoročne venujú žiakom, ktorí už v takomto rannom veku prejavujú hlbší záujem o informatiku, robotiku a programovanie. Na záver všetkým účastníkom tábora odovzdal prodekan pre vonkajšie vzťahy PF UPJŠ v Košiciach, doc. RNDr. Marián Kireš, PhD. osvedčenie o úspešnom týždňovom pobyte na fakulte.

Mgr. Mária Hrehová, PhD.

Tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]