magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30. 07. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 01 2016 - 16:31 GMT

Falošnú bankovku chcel v krčme rozmeniť

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach vzniesol obvinenie pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov voči 33-ročnému Pavlovi z Košíc, ktorý v marci tohto roku predložil pracovníčke v jednom z košických pohostinstiev falzifikát bankovky nominálnej hodnoty 100 eur ako pravú za účelom zamenenia za drobnejšie. Bankovku mal dostať darom od svojho známeho ako reklamný predmet. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov.

Z domu „potiahol“ motorovú pílu

Gelnickí policajti z prečinu krádeže obvinili 19-ročného Gelničana, ktorý v piatok (29.7.) v nočných hodinách vošiel na dvor cez neuzamknutú bráničku na Potočnej ulici v Gelnici, potom prešiel k vchodovým dverám, ktoré boli otvorené. Vošiel do domu, odkiaľ odcudzil motorovú pílu za 650 eur. Obvinený sa skutku dopustil aj napriek tomu, že bol za taký čin v predchádzajúcich 2 rokoch právoplatne odsúdený. V prípade dokázania viny obvinenému hrozí až trojročné väzenie.

V rukách polície skončili dvaja mladíci zo Smižian

Dobšinskí policajti obvinili dvoch mladíkov zo Smižian vo veku 20 a 21 rokov v jednom prípade z prečinu krádeže v štádiu pokusu a v druhom z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinení mladíci v noci z piatka na sobotu „navštívili“ dva stany cudzincov v stanovom tábore v obci Dedinky v Rožňavskom okrese. V prvom prípade prišli k stanu, v ktorom spala 52-ročná žena z Českej republiky, stan rozzipsovali a vošli dovnútra. Poškodenej žene z peňaženky ukradli 3.600 Kč a 620 eur, celková škoda bola vyčíslená na najmenej 753 eur. Potom, v úmysle zmocniť sa cudzej veci, prišli k ďalšiemu stanu, kde spali manželia z Nemecka. Keď obvinení chceli vojsť do stanu, vyrušil ich poškodený muž, ktorý voči páchateľom použil slzotvorný prostriedok a tak z miesta utiekli preč. Privolaná policajná hliadka jedného z podozrivých mužov (20) zadržala v blízkosti so zlomenou nohou, ktorú si zlomil pri úteku. Ten tvrdil, že si chcel len vypýtať cigaretu. Druhého (21) podozrivého zadržali policajti so služobným psom pri miestnom obchode v obci Mlynky-Biele Vody. Následne obhliadkou miesta činu policajti zaistili i odcudzenú peňaženku s finančnou hotovosťou. Obvinení mladíci boli následne umiestnení do cely policajného zaistenia. Vzhľadom na to, že obaja obvinení už boli za taký čin predchádzajúcich 2 rokoch právoplatne odsúdení, hrozí im až trojročné väzenie. Obaja sú stíhaní väzobne.

Počas víkendu policajti odhalili opitých vodičov na Zemplínskej Šírave

V sobotu (30.7.) nadránom dopravná hliadka KDI KR PZ Košice spozorovala vodiča, ktorý išiel pomalou rýchlosťou v smere od rekreačného strediska Lúč na Zemplínskej Šírave na Michalovce a na vozidle mal zapnuté výstražné svetlá. Vodiča (34) z okresu Košice okolie, ktorý viedol vozidlo zn. Audi A6 policajti následne zastavili a kontrolovali. Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,91 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 1,90 promile. Policajti vodiča zadržali a následne umiestnili do cely policajného zaistenia s obvinením z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Druhého nezodpovedného vodiča policajná hliadka OO PZ Vinné zastavila a kontrolovala o dve hodiny neskôr. 27-ročný Michalovčan viedol vozidlo zn. VW Golf na Zemplínskej Šírave v rekreačnom stredisku Hôrka, pričom dychová skúška potvrdila pozitívny výsledok 0,70 mg/l alkoholu v dychu (1,46 promile). Aj tento vodič „poputoval“ do cely policajného zaistenia s obvinením za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Obom nezodpovedným vodičom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Opitý nezvládol zákrutu a skončil v rigole

S viac ako tri promile v krvi zadržali policajti 38-ročného muža zo Slanca, ktorý v sobotu (30.7.) v nočných hodinách viedol osobné motorové vozidlo zn. Opel Vectra po miestnej komunikácii v obci Ruskov v smere na obec Slančík v okrese Košice okolie. Pred koncom obce v tiahlej pravotočivej zákrute v dôsledku nevenovaniu sa plne vedeniu vozidla nezvládol riadenie, prešiel s vozidlom do protismeru, plynule zišiel mimo vozovku cez trávnatý porast a narazil do betónového rigolu. Vodič vyviazol bez zranení, ale s obvinením za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky „na krku“. Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,48 mg/l alkoholu v dychu (3,08 promile). Na vozidle vznikla škoda cca 500 eur. Vodiča policajti následne umiestnili do cely policajného zaistenia.  Za tento skutok obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

 



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]