magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 07. 08. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 08 2016 - 19:47 GMT

Polícia obvinila riaditeľku škôlky z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

Poverený príslušník OO PZ Košice KVP z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 41-ročnú ženu z Košíc, ktorá začiatkom júna tohto roka ako riaditeľka a zároveň učiteľka jednej zo súkromných materských škôl v Košiciach vykonávala v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorú si privodila vplyvom návykovej látky prácu učiteľky v materskej škole. V tom čase bolo v predškolskom zariadení spolu 9 detí. Učiteľka sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile, čím mohla ohroziť život alebo zdravie detí, alebo spôsobiť škodu na majetku. Obvinenej žene, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Vyšetrovateľ PZ už obvinil opitého vodiča

V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou, ku ktorej došlo v sobotu (6.8.) v Trebišovskom okrese, http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=v-trebisovskom-okrese-opity-vodic-zrazil-na-chodniku-troch-chodcov-jedna-z-chodkyn-zraneniam-podlahla, už vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove obvinil 53-ročného vodiča z trestných činov usmrtenia, ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zároveň vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Sudca dnes rozhodol o vzatí obvineného muža do väzby. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov.

Trebišovskí policajti začali trestné stíhanie aj pre trestný čin neposkytnutia pomoci, z ktorého je podozrivý spolujazdec vo vozidle VW Passat, ktoré zrazilo na chodníku troch chodcov. Podozrivý, 42-ročný muž z okresu Trebišov, zraneným chodcom neposkytol potrebnú pomoc, hoci tak mohol urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného. Zatiaľ v danej veci nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe.

Aj napriek zákazu sa vozil na cudzom vozidle,

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Michalovce z prečinov neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla, poškodzovania cudzej veci a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 31-ročného muža z obce Zemplínske Kopčany /okr. Michalovce/, ktorý v piatok (5.8.) v skorých ranných hodinách preliezol plot areálu firmy na Priemyselnej ulici v Michalovciach, následne poškodil dvoje dverí do kancelárií a tiež poškodil elektrický pohon na bráne. Potom sa na dvore zmocnil vozidla zn. Iveco Cargo v hodnote 7 tisíc eur, ktoré bolo neuzamknuté a z objektu s vozidlom odišiel. O pár hodín bolo vozidlo nájdené na dvore rodinného domu obvineného muža, kde vozidlo odstavil. Obvinený muž „v podmienke“ za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, z ktorého bol súdom uznaný vinným v januári tohto roka a zároveň mu bol uložený trest zákazu viesť všetky motorové vozidlá všetkého druhu na dobu 16 mesiacov, viedol vozidlo aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu. Poškodenej majiteľke spôsobil škodu na zriadení vo výške 1.460 eur, na vozidle nevznikla žiadna škoda.  Obvinený je stíhaný väzobne. V prípade dokázania viny na súde, obvinenému za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Výsledky avizovanej kontroly na cestách Košického kraja, takmer 90 vodičov prekročilo rýchlosť

V súvislosti s opatreniami polície v cestnej premávke počas letnej turistickej sezóny 2016 bol v piatok (5.8.) na cestách Košického kraja zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Policajti sa zamerali najmä na dodržiavanie zákona vodičmi nákladných motorových vozidiel s celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 3500 kg, autobusov a motocyklov. Celkovo policajti zistili 171 porušení pravidiel cestnej premávky, z ktorých 164 vyriešili v blokovom konaní a 7 priestupkov vybavili napomenutím. Za porušenie predpisov sa pokutám nevyhli i dvaja chodci a rovnako dvaja cyklisti. Až 89 vodičov policajti riešili za prekročenie predpísanej rýchlosti jazdy, 21 vodičov nebolo počas jazdy pripútaných bezpečnostným pásom, v 12 prípadoch vodičov riešili za jazdu bez ustanoveného osvetlenia. Počas kontroly policajti riešili vodičov aj za nedanie prednosti v jazde, používanie telefónneho prístroja počas šoférovania i nesprávne predchádzanie a nesprávny spôsob jazdy. Zadržali 8 osvedčení o evidencii vozidla a tiež 12 tabuliek s evidenčným číslom vozidlám, ktoré nespåňali technický stav na prevádzkovanie v cestnej premávke.  

Cieľom zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky bolo pozitívne ovplyvniť vývoj dopravnej nehodovosti, disciplínu účastníkov cestnej premávky a ochrániť na cestách čo najviac životov. V kontrolách na cestách budeme i naďalej pokračovať.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky v záujme ich bezpečnosti, aby sa na cestách správali zodpovedne, boli opatrní a predvídaví. Vysoká rýchlosť, neprispôsobenie jazdy, precenenie svojich schopností, to sú najčastejšie príčiny tragických dopravných nehôd a vyhasnutý život už nie je možné vrátiť nikomu......

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]