magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14. 08. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 16 2016 - 08:53 GMT

Svoju obeť vtlačili do dodávky

V piatok (12.8.) okolo 16,30 hodiny došlo pri objekte autobusovej stanici na Kalvínskej ulici v meste Moldava nad Bodvou k lúpežnému prepadnutiu. Dvojica páchateľov za použitia násilia vtlačili do bližšie nešpecifikovaného motorového vozidla dodávky sivej farby 22-ročného muža z okresu Košice-okolie. Odviezli ho do obce Drienovec, kde ho za použitia sily znehybnili a bez jeho súhlasu mu prehľadali vrecká. Odcudzili mu finančnú hotovosť 20 eur a následne ho odviezli do obce Turňa nad Bodvou, kde ho z auta vyložili. Zo spáchania tohto zločinu policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo spáchania zločinov lúpeže a obmedzovania osobnej slobody obvinil 52-ročného Ondreja a o rok mladšiu Irenu z okresu Košice-okolie. Oboch obvinených polícia umiestnila do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Počas kopania hrobu narazili na granát

V sobotu (13.8.) popoludní bol pri kopaní hrobového miesta na cintoríne v obci Trstene pri Hornáde (okres Košice-okolie), nájdený delostrelecký granát kal. 82 mm z obdobia II. svetovej vojny. Muníciu prevzal privolaný policajný pyrotechnik k následnému zneškodneniu. Občanom opäť pripomíname, aby akúkoľvek manipuláciu s nájdenou muníciou vylúčili a aby v čo najkratšom čase o náleze munície informovali políciu.

Výsledky sobotňajšej kontroly na cestách

V sobotu (13.8.) v poobedňajších hodinách bola vykonaná osobitná kontrola na území Košického kraja zameraná na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami, cyklistami a chodcami. Policajti sa taktiež zamerali na eliminovanie dopravno-bezpečnostných rizík najmä na železničných priecestiach bez závor a v ich tesnej blízkosti, najmä v časoch prejazdu vlakových súprav a vlakov a kontrolu oprávnenia pobytu štátnych príslušníkov tretích krajín na území SR. Do kontroly sa zapojilo celkom 69 policajtov z dopravnej, poriadkovej, železničnej a hraničnej a cudzineckej polície. Počas kontroly policajti zistili celkom 193 priestupkov. Alkohol zistili u jedného vodiča a u dvoch cyklistov. Policajti zadržali päť vodičských preukazov, 4 osvedčenia o evidencii vozidla a 4 tabuľky s EČV.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]