magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 16. 08. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 17 2016 - 11:05 GMT

Výsledky avizovanej kontroly na cestách Košického kraja

Včera (16.8.) na území Košického kraja policajti vo zvýšenej miere dohliadali nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v súvislosti s opatreniami polície v cestnej premávke počas tohtoročnej turistickej sezóny. Do spoločného výkonu služby sa zapojilo viac ako 50 príslušníkov dopravnej, poriadkovej, hraničnej a cudzineckej polície. Počas dopravnej akcie, o ktorej sme motoristickej verejnosti dali avízo prostredníctvom médií, sa policajti zamerali najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla, na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi s dôrazom na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti a tiež dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami. Prinášame vám výsledky avizovanej kontroly, ktoré svedčia o tom, že zo strany polície je dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky neustále potrebný.

Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 133 priestupkov, z tohto počtu riešili 124 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 6 priestupkov a 3 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát. Policajti odhalili jedného vodiča motorového vozidla, ktorý „nafúkal“ nad jedno promile a trestu za spáchanie trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa nevyhne. Pod vplyvom alkoholu jazdili na bicykli aj dvaja cyklisti. Rýchlosť prekročilo 65 vodičov, 5 vodičov telefonovalo počas vedenia vozidla, v 6 prípadoch išlo o nesprávny spôsob jazdy, 16 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, 4 jazdili bez ustanoveného osvetlenia, nevyhovujúci technický stav vozidla zistili v 16 prípadoch, nesprávne predchádzali 3 vodiči a v 9 prípadoch išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Zadržali 4 vodičské preukazy a 2 osvedčenia o evidencii vozidla.

Polícia opäť apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby v záujme ich bezpečnosti dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník premávky je podľa zákona povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil jej bezpečnosť a plynulosť. Pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, aby neohrozil na živote a zdraví seba a ostatných, a nespôsobil sebe a ostatným škody na majetku.





 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]