magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 2. až 4. 09. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 05 2016 - 14:04 GMT

Pri nehode neďaleko Betliara zahynul vodič

V sobotu krátko pred 22.00 hodinou došlo v katastri obce Betliar k dopravnej nehode s tragickým koncom, 25-ročný vodič z okresu Rožňava riadil osobné motorové vozidlo zn. Fiata Marea po ceste smerom od Betliara na Rožňavu. Na priamom vodorovnom úseku cesty pri predchádzaní iného vozidla nezvládol riadenie a dostal s vozidlom šmyk, pričom vyšiel mimo spevnenú časť cesty cez odtokovú priekopu na pole, kde sa s vozidlom niekoľkokrát prevrátil. Pri dopravnej nehode vodič utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho 15-ročný spolujazdec z okresu Rožňava utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. Na vozidle vznikla škoda cca. 800,- eur. Požitie alkoholických nápojov u vodiča určí až vykonaná pitva. Dopravná nehoda bola dokumentovaná za účasti znalec z odboru dopravy. Príčina dopravnej nehody ako aj miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania. Vyšetrovateľ PZ vtejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

Zadržali ženu, mala podviesť 91-ročného dôchodcu

Michalovskí policajti vypátrali a zo spáchania prečinu podvodu obvinili 43-ročnú Renátu z okresu Lučenec. Obvinená žena v polovici júna tohto roku v obedňajších hodinách, vošla cez otvorenú bránu na dvor rodinného domu v obci Lastomír. Po zazvonení jej dvere otvoril 91-ročný dôchodca, ktorý v dome býva spolu so svojou o dva roky mladšou manželkou. Žena sa vydávala za pracovníčku zo sociálnej poisťovne a uviedla mu, že im doniesla vankúš na ohrev kolien a podložku na matrac. Tvrdila, že jej manželka to má zadarmo v rámci starostlivosti a on má za veci zaplatiť polovicu. Vypýtala si od neho hotovosť vo výške 400,- eur s tým, že 200,- eur mu bude neskôr vrátených. Ako darček mu dala sadu šálok. Hneď potom čo jej dôchodca v domnienke, že ide pracovníčkou sociálnej poisťovne, dal hotovosť 400,- eur z domu vybehla a z miesta odišla. Obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

Polícia upozorňuje nie len seniorov ale širokú verejnosť, aby nedôverovali neznámym osobám, neotvárali cudzím ľuďom a za žiadnych okolností ich nepúšťali do obydlia. Ak máte podozrenie zo spáchania podvodu, krádeže alebo vás navštívia neznáme podozrivé osoby, neváhajte ihneď kontaktovať políciu na známom čísle 158. Akékoľvek informácie k páchateľom môžu polícii pomôcť zabrániť ďalšej trestnej činnosti. Udržiavanie dobrých vzťahov so susedmi môže tiež pomôcť. Vhodné je poznať ich telefónne čísla, pretože do príchodu polície sú v prípade potreby bezprostrednej pomoci najbližšie. Viac k prevencii nájdete na stránke : http://www.minv.sk/?seniori

Opitá vodička skončila v priekope

Aj počas uplynulého víkendu sa našli vodiči, ktorí si sadli za volant podgurážení. Policajti v Košickom kraji zadržali niekoľko takýchto vodičov. Medzi nimi však bola aj žena, ktorá svoju jazdu nezvládla a s vozidlom skončila v priekope. Tá včera okolo 04.00 hodiny v katastri obce Soľnička viedla osobné motorové vozidlo značky Ford Focus smerom od obce Boľ na obec Solnička. Pred obcou Solnička nezvládla pravotočivú zákrutu a prešla s vozidlom do protismeru a vošla do priekopy. Vodička bola podrobená dychovej skúške pri ktorej jej bola nameraná hodnota 0,96 mg etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu /2,00 promile/. 31-ročná vodička z okresu Trebišov čelí obvineniu z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia, nakoľko v čase vedenia vozidla mala uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkého druhu na dobu 18 mesiacov s právoplatnosťou do decembra 2017. Obvinenú ženu policajti umiestnili v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]