magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 12. 09. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 13 2016 - 10:17 GMT

Šoféroval opitý, poškodil policajné auto

Včera (12.9.) vo večerných hodinách viedol 53-ročný Ján z Košíc osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia po Vrbovej ulici v Košiciach, kde ho zastavovala policajná hliadka. Vodič pred služobným vozidlom zastavil, následne začal cúvať a narazil do stojaceho služobného vozidla zn. Kia Ceed. Pri následnej kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,74 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 1,54 promile. Policajti ďalej zistili, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Pri dopravnej nehode na služobnom motorovom vozidle vznikla škoda predbežne vyčíslená na 300 eur. Policajti vodiča, teda nevodiča, zadržali a následne umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ 53-ročného Košičana obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Na družstve „narobili“ škody za tisíce eur

Michalovský vyšetrovateľ PZ zo zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil tri osoby zo Strážskeho vo veku 16, 20 a 32 rokov, ktorí pred dvoma mesiacmi preliezli oplotenie družstva v Strážskom v Michalovskom okrese, následne sa vlámali do haly a z jej vnútorných priestorov odcudzili 900 metrov elektrických káblov za viac ako 1.500 eur. Ïalej odrezaním kabeláže z priemyselných strojov a škode na zariadení spôsobili majiteľovi škodu za viac ako 7.400 eur. Za tieto skutky hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody na tri až 10 rokov, mladistvej osobe sa znižuje trestná sadzba na polovicu.

Ak by nájdenú peňaženku odovzdali na polícii, vyhli by sa problémom

Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinila dvoch mladých Košičanov vo veku 20 a 21 rokov, ktorí sa koncom júla tohto roka prechádzali po Vodnej ulici v Košiciach, kde našli peňaženku. V peňaženke sa nachádzali stravné lístky, ktoré si jeden z mladíkov ponechal a tiež bankomatová karta. Potom obaja po vzájomnej dohode neoprávnene použili bankomatovú kartu v rôznych predajniach a čerpacích staniciach. Poškodenému majiteľovi spôsobili škodu za viac ako 88 eur. Za tento skutok obvineným Košičanom, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Polícia upozorňuje vodičov, aby dodržiavali dopravné predpisy

Dnes (13.9.) bude vykonaná kontrola zameraná na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel na území okresu Košice a v okrese Trebišov. Upozorňujeme vodičov, že pri porušení predpisov nemusia byť zastavení priamo na ceste, ale zásielka im príde domov.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]