magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 21. 09. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 22 2016 - 12:13 GMT

Policajti zadržali recidivistu

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice – okolie intenzívne pátrali po páchateľovi, ktorý včera (21.9.) napoludnie na ulici Osloboditeľov v obci Čaňa, lúpežne prepadol 43-ročného Košičana. Páchateľa ešte v ten deň vypátrali a policajný vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže a prečinu krádeže obvinil 42-ročného už 9 krát súdne trestaného Ladislava M. z okresu Košice-okolie. Obvinený potom ako si prisadol ku poškodenému Košičanovi v čase keď to nečakal mu z vrecka odcudzil finančnú hotovosť vo výške 80,- eur. Následne mu chcel z ruky vytrhnúť aj tašku s nákupom, ktorú však poškodený z rúk nepustil a tak ho fyzicky napadol. Pri opätovnom trhaní mu tašku, na ktorej sa odtrhli rúčky zobral a z miesta ušiel. Poškodený pri útoku neutrpel zranenia, avšak krádežou mu bola spôsobená škoda za viac ako 100,- eur. Obvineného policajti umiestili v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov.

Unikajúceho vodiča policajti zadržali

V Michalovskom okrese došlo včera (21.9.) večer „k policajnej naháňačke“. Krátko po 21,00 hodine bol zastavovaný policajnou hliadkou vodič osobného motorového vozidla zn. Audi A4, ktorý s vozidlom premával v obci Oborín po miestnej komunikácii od Obecného úradu smerom na futbalové ihrisko. Vodič nerešpektoval svetelné a zvukové znamenie na zastavenie vozidla a vysokou rýchlosťou sa snažil policajtom ujsť. Vozidlom sa snažil rýchlo schovať vo dvore jedného z rodinných domov v obci Oborín. Tu ho však policajti dostihli a následne kontrolovali. Vodič bol vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu, čo odmietol. Taktiež odmietol odber krvi alebo iného biologického materiálu na zistenie či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Policajti 34-ročného vodiča Mariána z okresu Michalovce zadržali a obvinili zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Za krádež dreva im hrozí väzenie

Až dvojročné väzenie hrozí piatim mužom (45,29,25,20,19) z obce Drahňov, ktorí sa dopustili prečinu krádeže. Obvinení koncom apríla tohto roku prišli do lesa v k. ú. obce Drahňov,  ktorý patrí do lesného pôdneho fondu na motorovom vozidle zn. Škoda Favorit, bez EČV. Z lesného dielca bez povolenia odcudzili vyrezané stromy. Celkom odcudzili 35 kusov v priemere 4 metrových kusov, ktoré spoločne navozili na dvor rodinného domu za účelom odpredaja. Krádežou drevnej hmoty vznikla pre spoločnosť so sídlom v okrese Michalovce škoda za viac ako 1.000,- eur.

Pozor na nájdenú muníciu

Včera museli policajní pyrotechnici zasahovať dvakrát a to v okresoch Košice-okolie a Trebišov. V katastri obce Košický Klečenov bola na horskom prechode Dargov, neďaleko odpočívadla vedľa hlavnej cesty smerom na Michalovce, nájdená delostrelecká mína kalibru 82 mm z obdobia 2. svetovej vojny. V druhom prípade bola nájdená munícia v katastri obce Veľké Ozorovce. Išlo o dva kusy povojnovej munície z 2. svetovej vojny, ktoré boli nájdené pri rybníku, delostreleckú strelu kalibru 75 mm a delostreleckú strelu kalibru 85 mm. V oboch prípadoch polícia miesto nálezu ihneď zabezpečila a privolala policajných pyrotechnikov, ktorí muníciu bezpečne prevzali na jej neskoršie zneškodnenie.

Polícia opätovne pripomína, že vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112. Občanom odporúčame, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou a tak predišli možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch.

Odhalili až 161 priestupkov

Včera (21.9.) od 15,00 do 19,00 hodiny na území Košického kraja policajti vo zvýšenej miere dohliadali nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v súvislosti s opatreniami polície v cestnej premávke. Do spoločného výkonu služby sa zapojilo takmer 80 príslušníkov dopravnej, poriadkovej, železničnej a hraničnej a cudzineckej polície. Počas dopravnej akcie sa policajti zamerali najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla, na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi s dôrazom na používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti a tiež na kontrolu rešpektovania ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom. Prinášame vám výsledky kontroly, ktoré svedčia o tom, že zo strany polície je dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky neustále potrebný.

Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 161 priestupkov, z tohto počtu riešili 156 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 2 priestupky a 3 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát. Policajti odhalili troch vodičov motorových vozidiel, ktorí „nafúkali“ do jedného promile a jedného cyklistu. Rýchlosť prekročilo 71 vodičov, 8 vodičov telefonovalo počas vedenia vozidla, v 8 prípadoch išlo o nesprávny spôsob jazdy, 19 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, 7 jazdili bez ustanoveného osvetlenia, nevyhovujúci technický stav vozidla zistili v 10 prípadoch, nesprávne predchádzali 4 vodiči, dvaja nedali prednosť v jazde a v 20 prípadoch išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Zadržali 5 vodičských preukazov. Priestupku sa dopustili dvaja cyklisti a piati chodci.  

Polícia opäť apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby v záujme ich bezpečnosti dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník premávky je podľa zákona povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil jej bezpečnosť a plynulosť. Pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, aby neohrozil na živote a zdraví seba a ostatných, a nespôsobil sebe a ostatným škody na majetku.

Ferrari uháňalo vyše dvesto kilometrovou rýchlosťou

Včera (21.9.) krátko po 14,00 hodine dopravní policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Košiciach namerali u 60-ročného vodiča z Michaloviec, ktorý jazdil na motorovom vozidle značky Ferrari pred obcou Nižná Rybnica smerom od Michaloviec, rýchlosť 209 km/h na úseku kde je max. povolená rýchlosť mimo obce 90 km/h. Vodič takto prekročil rýchlosť o 119 km/h. Za uvedený priestupok bola vodičovi uložená bloková pokuta vo výške 800 eur, ktorú na mieste v hotovosti zaplatil. V roku 2016 mu už za rýchlosť bola uložená pokuta. Video nájdete v prílohe.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]