magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22. 09. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 23 2016 - 17:49 GMT

Polícia vyšetruje smrť ženy aj muža

Príslušníci odboru kriminálnej polície vyšetrujú smrť 41-ročnej Košičanky, ku ktorej došlo zo stredy na štvrtok. Podľa doterajšieho vyšetrovania smrť bola spôsobená viacerými údermi do oblasti hlavy a presnejšie nezistených častí tela. Ku skutku malo dôjsť pri obci Valaliky a následne na presnejšie nezistenom mieste v Košiciach časť Bernátovce. Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Na objasnení tohto skutku polícia intenzívne pracuje.

K úmrtiu osoby mužského pohlavia nezistenej totožnosti vo veku cca 50-55 rokov došlo včera v presne nezistenom čase a za doposiaľ nezistených okolností. Telo bolo nájdené na zemi pri rodinnom dome na Jenisejskej ulici v Košiciach, pričom obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil pitvu. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Pozval ich k sebe, okradli ho

Košickí policajti vypátrali a zo spáchania prečinu krádeže obvinili štvoricu Košičanov (39,25,22,20). Obvinení sa krádeže dopustili v júli tohto roku, potom čo v parku na Brigádnickej ulici v Košiciach oslovili okoloidúceho podnapitého 44-ročného Košičana, ktorý ich pozval do svojho bytu. V byte využili jeho podnapitosť a odcudzili mu voľne položený mobilný telefón a šperky zo žltého kovu. Krádežou mu spôsobili škodu za viac ako 850,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Dôchodca riadil Tatru bez vodičského preukazu

Košickí policajti z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili 69-ročného Košičana. Obvinený včera (22.9.) dopoludnia viedol nákladné motorové vozidlo zn. Tatra 148 v Košiciach po prístupovej ceste k bráne spoločnosti so sídlom Košice časť Šaca aj napriek tomu, že rozhodnutím okresného súdu v Košiciach, mu bol uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel na dobu 24 mesiacov (do roku 2018). Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Z krčmy nasadol na motocykel

Dvadsaťsedemročný Michalovčan Dalibor čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ešte v stredu (21.9.) krátko po 21,30 hodine ho v obci Malčice (okres Michalovce) zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Motocykel značky Babeta bez evidenčného čísla viedol v obci Malčice v smere od miestneho pohostinstva na obec Petrikovce. Pri kontrole policajti zistili, že motocykel viedol aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Vykonanou dychovou skúškou na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu u neho namerali hodnotu 0,57mg/l alkoholu v dychu (1,19 promile). Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]