magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 13.10.2016
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 15 2016 - 10:15 GMT

Dvaja mladíci lúpežne prepadli ženu na ulici

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch Košičanov vo veku 15 a 18 rokov, ktorí pred troma týždňami vo večerných hodinách pred obytnou bránou na Mikovíniho ulici v Košiciach lúpežne prepadli 54-ročnú ženu z Košíc. Mladší z obvinených pristúpil k poškodenej žene odzadu a počas zápasu jej prudko vytrhol kabelku z ruky. Po útoku poškodená žena spadla na zem a poranila si zápästie ruky. Zranenie ženy si nevyžadovalo lekárske ošetrenie. Starší obvinený po celý čas stal v blízkosti a pozoroval okolie. Potom obaja z miesta ušli. Poškodenej žene odcudzením kabelky a vecí v nej (40 eur, telefón, poukážky, doklady, osobné veci) vznikla škoda vo výške 220 eur. Za tento skutok páchateľom hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Havaroval opitý, v krvi mal vyše 4 promile!

O tom, že alkohol za volant nepatrí, sa presvedčil 40-ročný Košičan, ktorý pred dvoma týždňami vo večerných hodinách viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Passat po Slaneckej ulici v Košiciach, kde v dôsledku nevenovania sa plne vedeniu vozidla zišiel mimo vozovku. Policajti po príchode na miesto dopravnej nehody vodiča vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. Keďže na výzvu nereagoval, bol prevezený do nemocnice, kde mu bola odobratá krv na zistenie alkoholu v krvi. Výsledky toxikologického vyšetrenia potvrdili, že 40-ročný vodič mal v krvi 4,09 promile. Pri dopravnej nehode sa ľahko zranil. Poverený príslušník PZ vzniesol vodičovi obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, pretože šoféroval v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil požitím alkoholických nápojov. Pritom mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku. Za tento skutok hrozí nezodpovednému vodičovi trest odňatia slobody až na jeden rok.  

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické. Treba si uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Vlámal sa do predajne, poškodením dverí spôsobil škodu 400 eur

Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Sever z prečinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci obvinili 23-ročného muža z okresu Košice okolie, ktorý sa včera (13.10.) nadránom vlámal do jednej z predajní na Trolejbusovej ulici v Košiciach. Po rozbití sklenenej výplne vstupných dverí betónovým ståpikom vošiel do predajne, odkiaľ odcudzil rádiostanicu s batériou za 40 eur. Krádežou a poškodením zariadenia spôsobil poškodeným spoločnostiam škodu vo výške 440 eur. Za tieto skutky hrozí obvinenému mužovi až dvojročné väzenie.

Polícia vyšetruje požiar auta v Michalovciach

Dnes (14.10.) krátko po polnoci došlo na Severnej ulici v Michalovciach k požiaru osobného motorového vozidla zn. Škoda Fabia. Požiarom došlo k obhoreniu celej prednej časti vozidla, bočných strán vozidla a vyhoreniu interiéru. Majiteľovi vozidla bola spôsobená škoda na majetku vo výške cca 6.000 eur. Za ním stojace vozidlo zn. Škoda Fabia bolo poliate neznámou látkou, pravdepodobne horľavou kvapalinou. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]