magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14.10.2016
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 17 2016 - 13:52 GMT

Polícia vyšetruje krádež z farnosti aj z pivnice

Košickí policajti zadržali a vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo spáchania prečinu porušovania domovej slobody obvinil 32-ročného Róberta H. a14-ročného Petra M. z Košíc. Obvinení v piatok (14.10.) popoludní násilne prekonali zámok vchodových dverí farnosti Gréckokatolíckej cirkvi v Košiciach. Zo suterénu farnosti ukradli takmer tucet fliaš alkoholu rôznych značiek a dva komunikačné káble k počítaču. Takto spôsobili škodu v celkovej výške cca 150,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Policajný vyšetrovateľ zo spáchania prečinu porušovania domovej slobody a zločinu krádeže obvinil Matúša K. (20) z okresu Prešov a Petra M. (34) z okresu Košice-okolie. Obvinení sa v piatok (14.10.) v nočných hodinách, vlámali do pivničného boxu na Jarnej ulici v Košiciach. Odtiaľ odcudzili kolobežku, kufor s rôznymi písomnosťami a oblečením, okrem toho odcudzili aj rôznu lyžiarsku výbavu, alkohol a rôzne ďalšie veci. Odcudzením vecí spôsobili škodu v celkovej výške cca. 2.000,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Napadol SBS-kára, ďalší sa v predajni vyzliekol do naha a ďalší zákazníkovi zlomil nohu a „zdemoloval“ bistro

Košickí policajti v týcht o dňoch zo spáchania prečinu výtržníctva obvinili dvoch mužov. Skutku sa mali dopustiť v Košiciach v predajni aj pred predajňou dvoch obchodných centier. Obvinený 37-ročný Martin R. Z Medzeva ešte v piatok (14.10.) v popoludní pred predajňou obchodného centra na sídlisku Dargovských hrdinov, fyzicky napadol pracovníka SBS. Tohto udieral ho do tváre, pričom mu podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil ľahké zranenia. Obvinený 52-ročný Marián P. z Košíc sa v piatok (14.10.) popoludní vpredajni obchodného centra za pokladničnou plochou, pred zákazníkmi čakajúcimi v rade, vyzliekol donaha. Takto sa dopustil na mieste verejnosti dostupnom hrubej neslušnosti. Michalovskí policajti obvinili tridsaťpäťročného Júliusa Ch. z okresu Michalovce. Ten okrem obvinenia z prečinu výtržníctva čelí aj obvineniu z prečinov ublíženia na zdraví a poškodzovania cudzej veci. Obvinený v sobotu (15.10.) v popoludní vo Veľkých Kapušanoch (okres Michalovce) v bistre, po tom čo vypil pivo, pohár hodil o zem, kde sa rozbil. Následne fyzicky napadol jedného z tam sediacich hostí, ktorému zlomil nohu. Poškodený utrpel zranenie s predbežnou dobou liečenia a PN 30 dní. Vzápätí prešiel k barovému pultu, kde zmietol všetko z pultu na zem, vrátane registračnej pokladnice a následne začal ničiť zariadenie bistra. Stoličky pohádzal o stenu, porozbíjal poháre, stôl, popolníky, dekorácie a iné zariadenie bistra. Takto poškodení zariadenia spôsobil celkovú škodu vo výške 600,- eur a neuhradením konzumného za takmer 15,- eur. Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny všetkým trom obvineným hrozí až trojročné väzenie.

Polícia opäť vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti

V sobotu (15.10.) okolo polnoci došlo k zrazeniu 32-ročného chodca z Veľkých Kapušian osobným motorovým vozidlom zn. Citröen C5, ktoré viedol 25-ročný vodič z Ukrajiny. K dopravnej nehode došlo v smere od obce Lúčky na obec Závadka (okres Michalovce). Vodič za koncom obce začal predbiehať pred ním idúce nezistené vozidlo. Po zaradení sa do ľavého jazdného pruhu zrazil oproti sa pohybujúceho chodca. Ten sa podľa doterajšieho vyšetrovania nachádzal v strede vozovky v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov. Chodec bol po zrážke prevezený RZP do nemocnice v Michalovciach. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ťažký úraz s predpokladanou dobou liečenia nad 4 týždne. Poškodením vozidla vznikla škoda vo výške 1.500,-eur. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené, u chodca bolo vykonané toxikologické vyšetrenie na alkohol s výsledkom 2,77 promile. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Polícia dlhodobo rôznymi preventívnymi akciami upozorňuje nemotorových účastníkov cestnej premávky, aké je nebezpečné pohybovať sa na ceste bez označenia za zníženej viditeľnosti a nesprávnym spôsobom. Nesprávne prechádzanie cez cestu, náhly vstup na vozovku, nepoužívanie reflexných prvkov, to je len niekoľko chýb, ktoré vedú k tragédii. Chodci pri zrážke vždy „ťahajú za kratší koniec“, pretože ľudské kosti sú mäkšie ako plechy áut. Rýchla či nebezpečná jazda, telefonovanie za volantom, je hazard so životom. Obviňovať hko, súdiť ťažko. Život už nič nevráti, zostanú len oči pre plač. Polícia znovu apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a rešpektovali jej pravidlá.  Hazardovať so životom sa nevypláca.

K dopravnej nehode došlo v sobotu krátko po 06,00 hodine aj v okrese Trebišov. Na ceste  medzi obcami Veľaty a Čerhov sa zrazili dve vozidlá. 43-ročný vodič zo Sobraniec riadil motorové vozidlo zn. Škoda Felícia. Vodič sa približne 150 metrov za križovatkou na obec Luhyňa v smere na obec Čerhov s vozidlom otáčal na ceste, pričom z doposiaľ nezistených príčin došlo k zrážke s nákladným motorovým vozidlom zn. Citroen Jumper. Toto riadil 55-ročný vodič z Kráľovského Chlmca smerom od obce Veľaty na obec Čerhov. Pri dopravnej nehode došlo k zraneniu 8 osôb, z toho dvaja boli zranení ťažko a šiesti utrpeli ľahké zranenia. Na vozidlách vznikla odhadovaná škoda cca 2.800,- eur. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu šetrenia. Poverený príslušník v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Tínedžer oznámil nález munície

V sobotu (15.10.) v popoludní oznámil polícii 16-ročný chlapec z obce Veľká Ida (okres Košice-okolie), že na poli za rodinným domov v obci Gomboš našiel muníciu. Miesto nálezu polícia zabezpečila a následne privolaný policajný pyrotechnik na mieste zaistil a prevzal k zneškodneniu  delostreleckú strelu,  kalibru 100 mm z obdobia druhej svetovej vojny.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]