magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 21.11.2016
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 23 2016 - 09:20 GMT

Obvinili Košičana, ktorý mal spôsobiť únik plynu

Poverený príslušník PZ v týchto dňoch vzniesol 41-ročnému Košičanovi obvinenie za prečin všeobecného ohrozenia. Obvinený mal dňa 16.10.2016 v popoludní v byte na Minskej ulici v Košiciach, odmontovať prívodnú hadicu plynu a následne nechať do bytu a bloku unikať plyn. Takto svojím konaním mal spôsobiť a zvýšiť všeobecné nebezpečenstvo pre ostatných tam bývajúcich občanov. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Polícia pracuje na objasnení série vykradnutých áut

V týchto dňoch košickí policajti obmedzili na osobnej slobode tri osoby (občania Rumunska) ako osoby podozrivé zo spáchania prečinu krádeže v štádiu pokusu. Tohto skutku sa mali dopustiť dňa 19.11.2016 okolo 22,30 hodiny na Galaktickej ulici v Košiciach, kde sa mali pokúsiť vlámať do zaparkovaného nákladného vozidla zn. Citroen Jumper. Pri krádeži však boli vyrušení a z miesta chceli ujsť na vozidle zn. Ford Tourneo (EČV Nemecka). Policajné hliadky PMJ spoločne s policajtmi príslušného útvaru PZ rýchlym zásahom toto vozidlo pri odchode z miesta zastavili a podozrivú osádku, ktorú tvorili tri osoby Rumunska zadržali. V tejto súvislosti poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže v štádiu pokusu a vykonáva ďalšie procesné úkony. Na prípade pracujú aj trebišovskí kriminalisti, nakoľko je podozrenie, že cudzinci sa obdobnej trestnej činnosti mali dopustiť aj na území okresu Trebišov.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove na základe dôkaznej situácie zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci obvinil 20-ročného Róberta C. Občana Rumunskej republiky (jedného zo zadržaných) s prechodným pobytom v Spolkovej republike Nemecko. Podľa vyšetrovateľa sa obvinený muž v okrese Trebišov dopustil viacerých krádeží spoločne s ďalším občanom Rumunskej republiky, či ide o jedného zo zadržaných je predmetom vyšetrovania. Obvinený muž sa v období od 25. októbra do 10. novembra v okrese Trebišov mal vlámať do troch nákladných motorových vozidiel. Zameriavať sa mal na rôzne drahé elektrické pracovné náradie. Krádežou týchto náradí a poškodením vozidiel sa celková škoda vyšplhala na sumu takmer 15.000,- eur. Košickí a trebišovskí policajti na prípadoch intenzívne spolupracujú a po vykonaní ďalších procesných úkonov nie je vylúčené, že budú aj ďalšie osoby obvinené, či pribudnú obvinenia aj z ďalších skutkov. Obvinenému cudzincovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Policajti objasnili krádež bicykla aj vlámanie do potravín, škody sa vyšplhali na niekoľko stoviek eur

Košickí policajti vypátrali a zo spáchania prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinili trojicu Košičanov (21,21 a 17).  Obvinení sa spoločne koncom augusta tohto roku vlámali do pivničných priestorov cez niekoľko dverí obytného bloku na Zborovskej a následne Štúrovej ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzili horský bicykel. Krádežou bicykla spôsobili majiteľovi škodu vo výške 120,- eur, avšak poškodením viacerých dverí spôsobili celkovú škodu vo výške 1.000,- eur. Všetci traja už boli za obdobný čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdení. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné a mladistvému až ročné väzenie.

Policajný vyšetrovateľ zo zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil 41-ročného Miloša K. z okresu Bardejov. Obvinený sa v polovici apríla tohto roku mal vlámať do predajne potravín v mestskej časti Košice Juh. Odtiaľ mal odcudziť takmer 400 krabičiek cigariet rôznych značiek v celkovej hodnote cca 1.170,- eur. Tie si mal z predajne odniesť vo vreci. Poškodením vchodových dverí spôsobil škodu za takmer 300,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]