magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 07. 12. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 08 2016 - 12:44 GMT

Mladíci čelia obvineniu z drogovej trestnej činnosti

Vyšetrovatelia PZ zo spáchania prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinili dvoch mužov. 22-ročný Ivan z Košíc mal pri sebe v októbri tohto roku na Mikovíniho ulici v Košiciach, prechovávať zatavenú striekačku. Tá podľa expertíznych výsledkov obsahovala 0,45 g svetlohnedej kryštalickej látky s priemerným 68,6 % obsahom metamfetamínu. Z tohto množstva by bolo pripraviť minimálne 4 bežné jednotlivé dávky drogy. V prípade dokázania viny mu hrozí až päťročné väzenie. Druhým obvineným je 19-ročný Michalovčan. U neho začiatkom novembra tohto roku na jednej zo stredných škôl v Michalovciach počas preventívnej policajnej akcie, služobný pes na vyhľadávanie drog označil igelitové vrecko, v ktorom sa nachádzali dve neoznačené tablety ružovej farby. Podozrivú látku policajti zaistili a zaslali na expertízne skúmanie. Výsledky potvrdili, že išlo o tablety celkovej hmotnosti 1,10 g s obsahom 35,4 % MDMA (metyléndioxymetamfetamínu, extáza). Tieto zodpovedajú dvom bežným jednotlivým dávkam drogy. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Polícia obvinila z krádeže troch východniarov

Policajti objasnili ďalšie krádeže a zo spáchania prečinu krádeže obvinili niekoľko osôb. Až dvojročné väzenie hrozí v prípade dokázania viny iba 19-ročnému Samuelovi z Košíc. Obvinený sa mal v posledný októbrový deň tohto roku vlámať do motorového vozidla zn. Opel Corsa. Auto bolo zaparkované pri garážach za obytným domom na Južnej triede v Košiciach. Z vozidla mal odcudziť tašku s pánskou a dámskou obuvou a rôznym detským tovarom. Spôsobil celkovú škodu vo výške 250,- eur. Obvineniu z krádeže čelia aj dvaja Michalovčania (18 a 51). Obvinení včera (7.12.) dopoludnia preskočili oplotenie areálu bývalej keramiky v obci Pozdišovce. Tam sa vlámali do viacerých miestností budovy, odkiaľ odcudzili vodovodné batérie, umývadlové a sprchové batérie. Pri ich krádeži poškodili a zničili takmer všetko, čo im stálo v ceste. Následne sa vlámali do haly, odkiaľ odcudzili takmer sto metrov elektrických káblov. Michalovskej spoločnosti spôsobili krádežou škodu za viac ako 150,- eur a poškodením zariadenia vyše 100,- eur. Policajná hliadka ich prichytila pri oplotení areálu, kde si vyniesli odcudzené veci. Za uvedený skutok v prípade dokázania viny hrozí 51-ročnému Petrovi až dvojročné väzenie a 18-ročnému Tiborovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky, nakoľko bol okresným súdom už v minulosti za krádež odsúdený.

Policajti objasnili aj krádež štyroch huslí

Vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil dvojicu Košičanov Ota (21) a Michala (18). Títo sa dňa 04. novembra 2016 na Námestí Oceliarov v Košiciach časť Šaca, vlámali do pivničného boxu obytného domu. Odtiaľ odcudzili motorovú pílu a kufrík so zváračkou plastov. Krádežou spôsobili škodu za viac ako 140,- eur. Obvinení sa nasledujúci deň (5.11.) do pivničného boxu vrátili a odcudzili rybárske náčinie v celkovej hodnote 100,- eur. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie. Rožňavskí policajti objasnili krádež huslí, ku ktorým došlo v mesiaci november 2016 v Rožňave. Krádeže štyroch drevených huslí s puzdrami a rezákom na dlažbu z rodinného domu na Garbiarskej ulici, sa mala dopustiť trojica tínedžerov z Rožňavy (15, 17 a 23). Týchto policajti obvinili zo spáchania zločinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže. Obvinení mali využiť situáciu, keď sa majiteľ (dôchodca) nachádzal na streche domu a do domu mali vojsť cez neuzamknuté vchodové dvere. Odcudzené veci po krádeži odpredali. Poškodenému dôchodcovi spôsobili škodu vo výške 2.550,- eur. Dvaja z obvinených (15 a 23) sa tohto skutku dopustili, hoci boli za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdení. V prípade dokázania viny hrozí trojici trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]