magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19. 12. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 20 2016 - 12:31 GMT

Policajti zadržali dve podozrivé osoby na mieste činu

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil 25-ročného Michala z Košíc a 22-ročného Eduarda z okresu Košice okolie, ktorí sa v nedeľu (18.12.) vo večerných hodinách vlámali do objektu jednej z bankových inštitúcií v centre mesta Košice. Privolané policajné hliadky zadržali podozrivé osoby na mieste činu, keď zápasili s pracovníkmi bezpečnostnej služby, ktorí ich v objekte pristihli a podozriví chceli z miesta utiecť. Policajti okamžite zasiahli a podozrivé osoby za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovali, pričom jeden z podozrivých mužov mal v ruke nôž. Policajti zaistili na mieste aj tašku, v ktorej mali podozriví pripravené odcudzené veci (mobilné telefóny, stravné lístky, rôzne reklamné veci, okuliare a iné). Taktiež si pripravili dve tašky s notebookom s príslušenstvom, tablet, fotoaparát a iné veci, ktoré chceli odcudziť. Krádežou a poškodením zariadenia spôsobili škodu vo výške cca 2.500 eur. Obvinené osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie. Za tieto skutky obvineným osobám v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Muž vkročil pred prichádzajúci vlak, zraneniam podľahol

Včera (19.5.) popoludní na železničnej trati medzi železničnou stanicou Michalovce – Petrovce nad Laborcom došlo k zrážke osobného vlaku a 36-ročným mužom z Michaloviec. Podľa doterajších zistení rušňovodič spozoroval osobu stojacu vedľa koľaje, ktorá tesne pred príchodom vlaku vkročila do koľajiska pred prichádzajúci vlak. Z dôvodu krátkej vzdialenosti rušňovodič už nestihol zastaviť vlak aj napriek použitiu rýchlo činného brzdenia. Muž utrpel devastačné poranenia nezlučiteľné so životom. U rušňovodiča požitie alkoholu zistené nebolo. Polícia danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Polícia objasnila násilnú smrť ženy

Polícia objasnila prípad z mája tohto roka v Košiciach, o ktorom sme verejnosť informovali v tlačovej správe dňa 20. mája tohto roka:

(Polícia vyšetruje smrť Košičanky Včera (19.5.) dopoludnia bola v trávnatej ploche na ulici Alejovej v Košiciach nájdená màtva žena. Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky a ohliadajúci lekár, ktorý nevylúčil cudzie zavinenie. Presnú príčinu smrti určí až vykonaná pitva. Policajti miesto ohraničili páskou a zabezpečili proti vstupu nepovoleným osobám, aby zabránili možnému poškodeniu stôp. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorý miesto nálezu a okolie niekoľko hodín dokumentoval spolu s kriminalistickým technikom. Telo nebohej ženy doposiaľ presne nezistenej totožnosti, bolo nájdené pod teplovodným potrubím, na mieste kde sa zdržujú bezdomovci. Polícia preveruje totožnosť ženy a intenzívne pracuje na zistení okruhu osôb, ktoré sa mohli pohybovať na inkriminovanom mieste. Vyšetrovateľ PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. Polícia žiada občanov, ktorí v dobe od 23,00 h. dňa 18.5.2016 do 06,00 hodiny dňa 19.5.2016 prechádzali okolo a môžu poskytnúť akékoľvek informácie k pohybu alebo popisu podozrivých osôb, aby sa prihlásili na známom telefónnom čísle 158.)

V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach obvinil troch mladých mužov z Medzeva (okr. Košice okolie) vo veku 17, 20 a 22 rokov z obzvlášť závažného zločinu vraždy a zo zločinu znásilnenia spáchaných formou spolupáchateľstva. Vyšetrovaním bolo zistené, že pred úmrtím 44-ročnej ženy zKošíc došlo kjej znásilneniu. Pitva preukázala, že bezprostrednou príčinou smrti bol šok po úraze a krvácaní pri devastačnom poranení tváre a zlomeninách kostí lebky. Rozsiahle devastačné poranenie tváre bolo spôsobené druhou osobou. Dané poranenie hlavy bolo vzhľadom na jeho rozsah smrteľné.

Obvinené osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia s podnetom na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, v prípade mladistvej osoby sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Vzhľadom na citlivosť a závažnosť prípadu, bližšie okolnosti zverejňovať nebudeme.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]