magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 21. 12. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 22 2016 - 09:48 GMT

Policajti objasnili krádeže bicyklov aj počítača hrajúcej fontány

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo zločinu krádeže obvinil dvoch 14-ročných tínedžerov z mestskej časti Košice - Šaca. Podľa vyšetrovateľa sa Frederik a Terézia spolu s maloletým (11) chlapcom v auguste tohto roku, vlámali do spoločných priestorov suterénu obytného domu v mestskej časti Košice Šaca. Odtiaľ odcudzili dve sady gola kľúčov v kufríkoch, tri bicykle, náhradné kolesá k bicyklom a rôzne elektrické a ručné pracovné náradie. Krádežou spôsobili škodu vo výške 1.260,- eur. Policajti časť vecí našli a vrátili majiteľom. V prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Košickí policajti intenzívne pracovali na objasnení prípadu, ku ktorému došlo v októbri 2016. Na Hlavnej ulici v Košiciach sa neznámy páchateľ vlámal do riadiacej miestnosti v podzemných priestoroch hrajúcej fontány, odkiaľ následne odcudzil priemyselný počítač, frekvenčné meniče a wifi zariadenie. Príspevkovej organizácii so sídlom v Košiciach vznikla škoda za viac ako 1.300,- eur. Policajný vyšetrovateľ zo spáchania zločinu krádeže obvinil Tomáša (19) z Košíc a Patrika (24) z Myjavy. V prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Policajti oddelenia železničnej polície objasnili krádež bicyklov ku ktorému došlo v okrese Trebišov. Ku  skutku došlo v októbri 2016, kedy spred vestibulu železničnej stanice Čierna nad Tisou boli zo stojana na bicykle odcudzené dva horské bicykle. Tie boli uzamknuté reťazou, ktorú páchatelia rozbili  pomocou betónového  kusu. Následne na bicykle vysadli a odišli domov. Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil dvoch 16-ročných tínedžerov z Kráľovského Chlmca. Krádežou spôsobili  škodu za viac ako 30,- eur. Nakoľko obaja obvinení boli za taký čin za posledných 12 mesiacov postihnutí im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]