magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 01. 01. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 02 2017 - 09:08 GMT

V centre Košíc prepadával ľudí, obete po útoku ostali v bezvedomí

Košickí kriminalisti intenzívne pracovali na objasnení lúpežných prepadnutí ku ktorým došlo v poslednom období v centre mesta. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo spáchania zločinu lúpeže obvinil 23-ročného Košičana Jozefa. Podľa neho obvinený svoje obete olúpil, kým boli po útoku v bezvedomí. Prvý prípad je z konca novembra 2016, kedy na Námestí Osloboditeľov v Košiciach lúpežne prepadol 28-ročného Košičana. Po fyzickom útoku, ktorým mu spôsobil zranenia s dobou liečenia do 42 dní, mu ukradol mobilný telefón a peňaženku s hotovosťou a dokladmi. Krádežou mu spôsobil škodu vo výške 150,- eur. V päťdesiatom týždni uplynulého roka na Štúrovej ulici lúpežne prepadol 18-ročného muža z okresu Košice-okolie. Spôsobil mu zranenia s dobou liečenia 21 dní a krádežou telefónu a peňaženky s dokladmi škodu vo výške 150,- eur. O tri dni neskôr na Štúrovej ulici lúpežne prepadol 22-ročného muža z okresu Košice-okolie. Obvinený mu po útoku z vrecka nohavíc ukradol telefón a peňaženku s hotovosťou a dokladmi /škoda 200,- eur/. Poškodený utrpel zranenia s dobou liečenia 21 dní. Obvinený bol sudcom okresného súdu vzatý do vyšetrovacej väzby a umiestnený do ÚVV v Košiciach pre inú trestnú činnosť. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov.

Policajti objasnili prípad vykradnutého módneho salónu

Vyšetrovateľ PZ zo spáchania zločinu krádeže obvinil 25-ročného Michala B. z Košíc. Obvinený sa mal koncom septembra 2016 vlámať do módneho salónu v centre Košíc. Odtiaľ mal odcudziť finančnú hotovosť 2.200,- eur, pečiatku a mininotebook. Okrem toho si mal „pribaliť“ aj značkovú dámsku topánku so swarovskými kameňmi. Krádežou vznikla celková škoda vo výške 2.520,- eur a poškodením dverí a zariadenia salónu škoda vo výške 500,- eur. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]