magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24. 01. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 25 2017 - 12:55 GMT

Včera došlo k dvom vážnym dopravným nehodám

Včera (24.1.) predpoludním došlo na rýchlostnej ceste PR3 v Košiciach k tragickej dopravnej nehode. 42-ročný Košičan viedol nákladné motorové vozidlo zn. Fiat Ducato po rýchlostnej ceste, pričom v smere od sídliska Nad Jazerom na Vyšné Opátske, narazil prednou časťou vozidla do zadnej časti v pravom pruhu sa rozbiehajúceho nákladného návesu zn. Schwarzmuller, ťahaného nákladným vozidlom zn. Man Tga, ktoré viedol 51-ročný vodič z okresu Vranov nad Topľou. Pri dopravnej nehode Košičan utrpel poranenia nezlučiteľné zo životom, ktorým na mieste podľahol. Vodič ťahača sa nezranil a požitie alkoholu u neho nebolo zistené. Celková škoda na vozidlách predstavuje sumu 8.200,- eur. Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti ako aj miera zavinenia účastníkov tejto nehody sú predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania.

K vážnej dopravnej nehode došlo včera dopoludnia aj v okrese Michalovce. 48-ročná Michalovčanka viedla osobné motorové vozidlo zn. Kia Sportage po ceste III/3739 smerom od obce Krásnovce na mesto Michalovce. Podľa doterajšieho šetrenia pri prejazde cez železničné priecestie bez závor, zabezpečené svetelným signalizačným zariadením, nerešpektovala signál s dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami priecestného zariadenia a s vozidlom vošla na železničné priecestie, cez ktoré v tom čase prechádzal rýchlik v smere od železničnej stanice Bánovce nad Ondavou do železničnej stanice Michalovce. 45-ročný rušňovodič z okresu Humenné aj napriek použitiu rýchlobrzdy zrážke už zabrániť nedokázal. Vodička a rušňovodič boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodička ako aj jej dvaja spolujazdci /72,72/ našťastie utrpeli podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s dobou liečenia do 7 dní. K zraneniu osôb vo vlaku nedošlo. Poškodením vozidla vznikla škoda 15.000,- eur a poškodením rušňa škoda cca 1.000,- eur. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Opitý vodič „zaparkoval“ v bráne rodinného domu

Včera (24.1.) po 18,00 hodine 32-ročný Michalovčan, viedol v obci Blatná Polianka osobné motorové vozidlo zn. Audi A4. V dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, na zľadovatenej neposypanej vozovke dostal šmyk. V dôsledku toho prednou časťou vozidla narazil do drevenej brány rodinného domu. Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniu osôb. Na vozidle vznikla škoda cca. 100,- eur a na drevenej bráne škoda cca. 500,- eur. Vykonanou dychovou skúškou na alkohol bola u vodiča nameraná hodnota 0,98 mg/l alkoholu v dychu /2,04 promile/. Policajti vodiča umiestnili v cele policajného zaistenia.

Polícia vyšetruje výrub stromov v okrese Michalovce

 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach zo zločinu porušovania ochrany stromov a krov obvinil 42-ročného Martina z Humenného. Podľa vyšetrovateľa obvinený v polovici januára 2016 nad rámec náležitého povolenia, na úseku Michalovce - Petrovce nad Laborcom, pozdåž železničnej trate, spílil celkovo viac ako 1 100 kusov drevín. Išlo o dreviny druhu agát biely, orech kráľovský, čremcha obyčajná, vàba sp. (biela), jaseň, čerešňa a topoľ osika. Spoločenská hodnota na základe odborného vyčíslenia Správy Chránenej krajinnej oblasti Vihorlat, Michalovce, predstavuje sumu vyššiu ako 818.000,- eur. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Šoféroval aj napriek zákazu

Poverený príslušník PZ z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 27-ročného Igora z Rožňavy. Obvinený včera (24.1.) o 17,20 hodine viedol osobné motorové vozidlo  zn. BMW po Špitálskej ulici v Rožňave. Bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Pri kontrole bolo zistené, že vodič viedol vozidlo aj napriek tomu, že rozhodnutím Okresného dopravného inšpektorátu v Rožňave mu bol v septembri 2016 uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 20 mesiacov. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]