magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19. 02. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 20 2017 - 13:02 GMT

Vodič narazil do domu, pravdepodobne dostal infarkt a zomrel

Včera (19.2.) krátko po 10,00 hodine došlo v okrese Trebišov k dopravnej nehode. 67-ročný vodič vychádzal v obci Borša, vychádzal s osobným motorovým vozidlom zn. Nissan Primera z dvora svojho rodinného domu. Z doposiaľ presne nezistených príčin, prešiel krížom cez ulicu a na náprotivnej strane narazil do múrika oplotenia a následne do rodinného domu. Z presne nezistených príčin došlo pri uvedenej udalosti k jeho úmrtiu. Podľa predbežných zistení vodič dostal pravdepodobne infarkt, ktorý mohol dopravnú nehodu spôsobiť. U nebohého bola nariadená súdna pitva. Škody na vozidle predstavujú sumu cca 1.000,- eur a na oplotení a rodinnom dome cca 1.800,- eur. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Presné príčiny ako aj okolnosti tejto nehody sú predmetom vyšetrovania.

Podvodník chcel od dôchodkýň vylákať tisícky eur

Rožňavskí policajti počas uplynulého víkendu zaznamenali dva prípady podvodu, ktorých sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ. K obom skutkom došlo v piatok v tej istej obci Kečovo. Oba prípady telefonicky oznámil na linku 158 starosta obce. Vďaka rýchlemu zásahu policajtov v súčinnosti s kolegami z Maďarskej republiky sa peniaze, o ktoré by bola 64-ročná dôchodkyňa prišla, podarilo zachrániť a vrátiť späť. Išlo o sumu 1.800,- eur. Túto hotovosť od nej vylákal pod známou legendou „účasti pri dopravnej nehode“ doposiaľ nestotožnený maďarsky hovoriaci muž. Ten dôchodkyni zatelefonoval, že jej syn bol účastníkom  dopravnej nehody, ktorú zapríčinil, pričom utrpel zranenia v dôsledku ktorých nemôže hovoriť a je hospitalizovaný v nemocnici. Následne za to, že celú vec nikomu nenahlási, žiadal od dôchodkyni zaplatiť za škody spôsobené jej synom sumu vo výške 1.800,-eur. Peniaze mala v hotovosti odovzdať osobe, ktorá pre peniaze príde osobne. Poškodená s touto žiadosťou zo strachu o syna súhlasila.  Na prevzatie obálky s peniazmi využil páchateľ objednanú prepravu jednej z taxislužieb, ktorá obálku prevzala a zásielku mala doručiť na benzínovú pumpu v meste Šalgotarián v Maďarsku. V druhom prípade bol scenár obdobný, avšak od 80-ročnej dôchodkyni chcel vylákať sumu 3.000,- eur. Dôchodkyňa mu však viackrát povedala, že peniaze nemá a telefón mu zložila. Všimla si, že pred domom stojí taxík, ktorého vodič mal prevziať zásielku a odovzdať v Maďarsku. Skutok oznámila starostovi obce. Policajti vodiča vypočuli a v súčasnosti vykonávajú ďalšie procesné úkony. Policajný vyšetrovateľ v oboch prípadoch začal trestné stíhanie pre zločin podvodu s trestnou sadzbou na 10 až 15 rokov. Na objasnení a zadržaní páchateľa tohto skutku policajti intenzívne pracujú.

Policajný zbor upozorňuje občanov na protiprávnu činnosť páchanú na senioroch, pri ktorej sú okrádaní alebo uvádzaní do omylu, pričom je zneužívaná ich dôvera. Niekoľko rád, čo robiť, ak sa ocitnú v niektorej zo situácií môžu nájsť na stránke Ministerstva vnútra SR: http://www.minv.sk/?seniori

Tínedžer mal olúpiť tínedžera

Michalovskí policajti vypátrali a zo spáchania zločinu lúpeže obvinili 14-ročného tínedžera z Medzeva.  Podľa vyšetrovateľa sa obvinený skutku dopustil dňa 30.10.2016. Na chodníku pri budove pošty vo Veľkých Kapušanoch pristúpil ku svojmu rovesníkovi, ktorého chytil okolo krku a pod hrozbou násilia požadoval od neho mobilný telefón. Poškodený odmietol a tak mu  mobil zobral násilím /škoda cca 150,- eur/. Poškodený neutrpel žiadne zranenie. V prípade dokázania viny mu vzhľadom na jeho vek hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Dopravnú nehodu mal spôsobiť opitý vodič

V uplynulú sobotu (18.2.) krátko pred 07,30 hodinou došlo v Rožňave k dopravnej nehode. Podľa doterajších zistení 42-ročný vodič z Revúcej, viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fábia po Zakarpatskej ulici. Pravou prednou časťou vozidla narazil do ľavej zadnej časti tam odstaveného motorového vozidla zn. Opel Corsa, ktoré sa posunulo dopredu a narazilo do zadnej časti odstaveného motorového vozidla zn. VW Passat. Vozidlo zn. Passat sa po náraze posunulo dopredu a narazilo do zadnej časti odstaveného motorového vozidla zn. BMW. Vykonanou dychovou skúškou bolo u vodiča zistené, že v čase vedenia motorového vozidla mal v jednom litri ním vydychovaného vzduchu najmenej 1,05 mg alkoholu /2,19 promile/. K zraneniu osôb nedošlo, pričom celková škoda na poškodených vozidlách bola odhadnutá na sumu cca 3.700,- eur. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a vykonáva ďalšie potrebné procesné úkony.

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]