magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.03. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 11 2017 - 14:39 GMT

Biely prášok na Viedenskej

Košickí policajti včera vo večerných hodinách prijali oznámenie o náleze obálky s bielym práškom. Obálku mala nájsť Košičanka vo svojej poštovej schránke na Viedenskej ulici v Košiciach. Polícia okamžite miesto nálezu zabezpečila, prijala potrebné opatrenia a vyrozumela príslušníkov HAZZ. Podľa doterajšieho vyšetrovania sa skutku mal dopustiť doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý v presne nezistenom čase do poštovej schránky bytového domu, umiestnil neznámy prášok bielej farby vykazujúci znaky nebezpečnej látky. Časť prášku sa nachádzal aj v poštovej schránke pod ňou a taktiež na zemi. Do priameho kontaktu s práškom prišli najmenej štyri osoby, ktoré boli RZP prevezené na pozorovanie do nemocnice. Prípad na mieste prevzala vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach, ktorá v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozovania s trestnou sadzbou trestu odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Polícia po páchateľovi pátra.

Vlak zrazil a usmrtil muža

Včera krátko predpoludním došlo na železničnej zastávke Drienovec k zrazeniu a usmrteniu osoby vlakom. Osoba mužského pohlavia ležala v koľajisku priečne na bruchu, pričom na výstražné zvukové znamenie rušňovodiča prichádzajúceho vlaku nereagovala. Rušňovodič aj napriek použitiu rýchločinného brzdenia pre krátku vzdialenosť už zrážke zabrániť nedokázal. Ohliadajúci lekár konštatoval exitus následkom polytraumy tela, cudzie zavinenie predbežne vylúčil a nariadil vykonať pitvu. Požitie alkoholických nápojov u rušňovodiča nebolo zistené. Policajti zistili totožnosť nebohého, išlo o 61-ročného miestneho muža. Príslušníci železničnej polície PZ skutok dokumentujú ako prečin usmrtenia.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]