magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14.03. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 15 2017 - 12:48 GMT

Chceli si zahrať“, hrozí im dvojročné väzenie

Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu krádeže obvinil Drahomíra (20) z Košíc a Rastislava (17) z okresu Košice-okolie. Obvinení v polovici októbra 2016 v jednej z predajní elektroniky v Košiciach, odcudzili hernú konzolu zn. X-BOX ONE. Bratislavskej spoločnosti spôsobili škodu vo výške 349,- eur. Obaja obvinení boli za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutí. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Dievča po páde z 8.poschodia utrpelo ťažké zranenia

Včera (14.3.) okolo 16,30 hodiny došlo k pádu 12-ročného dievčaťa z ôsmeho poschodia neobývanej bvytovky v Michalovciach. K nešťastiu došlo na Muškátovej ulici v rozostavanom bytovom dome. Maloleté dievča z okresu Vranov nad Topľou, toho času bytom Michalovce, doposiaľ nezisteným spôsobom a za nezistených okolností, spadlo cez stúpačkovú šachtu do pivničných priestorov na prízemí bytového domu. Podľa doterajších zistení sa v tom čase nachádzali na mieste najmenej ďalšie tri maloleté osoby. Dievča po páde utrpelo ťažké bližšie nešpecifikované zranenia tela s dobou liečenia nad 42 dní. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ kriminálnej polície, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.

Príslušníci kriminálnej polície objasnili ďalšiu lúpež

Policajný vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil 19-ročného Andreja z Moldavy nad Bodvou. Podľa vyšetrovateľa obvinený začiatkom marca tohto roku vo večerných hodinách na Kalvínskej ulici v Moldave nad Bodvou, lúpežne prepadol 71-ročnú dôchodkyňu. Potom, čo k nej zozadu pristúpil, násilím jej strhol z ramena nákupnú tašku a z miesta ušiel. V taške sa okrem nákupu nachádzala aj finančná hotovosť. Dôchodkyňa neutrpela zranenia, avšak obvinený jej spôsobil škodu za 85,- eur. Obvineného policajti umiestnili v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Na stavenisku dialničného privádzača našli mínu

Včera (14.3.) krátkom pred 15,00 hodinou bolo telefonicky oznámené na linku 158, že počas pyrotechnického prieskumu na stavenisku diaľničného privádzača v smere diaľnica D1 - Budimír  smerom na Bidovce - príjazd z Košických Olšan, bola nájdená delostrelecká mína kalibru 60 mm z obdobia 2. svetovej vojny. Polícia miesto nálezu zabezpečila do príchodu policajného pyrotechnika, ktorý muníciu následne bezpečne prevzal.   

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]