magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 28.03. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 29 2017 - 19:16 GMT

Policajti zadržali muža, ktorého obvinili z vniknutia do domu

V cele policajného zaistenia skončil 49-ročný Michalovčan Július, ktorého zadržali policajti potom, čo sa mal vlámať do garáže a rodinného domu. Policajný vyšetrovateľ na základe vyhodnotení dôkazov a vykonaní procesných úkonov zadržaného muža obvinil zo spáchania prečinu porušovania domovej slobody. Podľa vyšetrovateľa obvinený včera (28.3.) krátko po polnoci v obci Vojany po prestrihnutí oplotenia, vnikol na pozemok rodinného domu. Následne sa vlámal do garáže, cez ktorú vnikol do domu a do komory. Obvinený napokon z pozemku odcudzil železný fúrik, malý dvojkolesový vozík ačakan. Majiteľovi spôsobil celkovú škodu za 175,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Policajti objasnili vlámania do predajní aj pošty

Počas uplynulého víkendu došlo v obci Žakarovce (okres Gelnica) ku krádežiam a vlámaniam do viacerých objektov. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Spišská Nová Ves zo spáchania pokračovacieho trestného činu krádeže obvinili dvoch tínedžerov vo veku 15 a 16 rokov. Podľa vyšetrovateľa krádeže majú na svedomí práve dvaja miestny tínedžeri. Tínedžeri sa dohodli, že sa v nočných hodinách vlámu do kultúrneho domu. Kým jeden ostal strážiť, druhý sa vlámal dnu a odtiaľ sa následne vlámal do prevádzky Slovenskej pošty. Odtiaľ odcudzil rôzny predajný tovar. Následne obaja odišli od kultúrneho domu k predajni potravín a scenár sa opakoval. Kým jeden strážil, druhý sa vlámal dnu, odkiaľ odcudzil alkoholické nápoje, cukrovinky, tabakové výrobky a prenosný telefón pevnej linky. Následne sa rozhodli vlámať aj do ďalšej predajne s rozličným tovarom. Narazili však na pevnosť ochranných mreží vchodových dverí, ktoré sa pokúšali vylomiť. Po neúspešnom pokuse obaja odišli domov s doterajším lupom. Celkovo krádežou a poškodením spôsobili škody za niekoľko stoviek eur. Policajti u nich zaistili časť odcudzených vecí. V prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na tri až desať rokov.

Vozidlo skončilo v priekope, dve osoby sa zranili

Včera (28.3.) krátko predpoludním došlo v okrese Michalovce k dopravnej nehode vozidla, ktoré skončilo v priekope. 54-ročný Michalovčan, viedol motorové vozidlo zn. VW Golf smerom od obce Oborín na obec Malčice. Podľa doterajších zistení po prejdení ľavotočivej zákruty pred obcou Malčice v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy a nevenovania sa plne vedeniu vozidla, zišiel k okraju vozovky a následne do protismeru, kde vošiel do priekopy. Pri nehode sa jeden spolujazdec zranil ťažko s PN nad 42 dní a jeden utrpel ľahké zranenie s PN do 7 dní. Vodič neutrpel žiadne zranenia a požitie alkoholu u neho nebolo zistené. Na vozidle vznikla škoda približne za 3.500,- eur. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví

Pri dvoch nehodách asistoval alkohol

Dvaja vodiči skončili v celách policajného zaistenia a čelia obvineniu zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 29-ročný vodič zo Spišskej Novej Vsi, viedol v pondelok v popoludní osobné motorové vozidlo továrenskej značky Škoda Felícia po parkovisku na Rázusovej ulici v Spišskej Novej Vsi. Pri cúvaní narazil zadnou časťou vozidla do ľavej prednej časti zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felícia, na ktorom spôsobil škodu vo výške 100,- eur. Vodiča policajti podrobili dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s výsledkom 1,47 mg/l alkoholu v dychu (3,06 promile). V prípade dokázania viny hrozí vodičovi až ročné väzenie. K dopravnej nehode došlo aj včera (28.3.) popoludní na križovatke ciest s miestnou komunikáciou obce Haniska (okres Košice-okolie). 49-ročnýý vodič z okresu Košice-okolie, viedol motorové vozidlo zn. Volvo S40. Pri prejazde križovatkou smerom z  vedľajšej cesty na hlavnú, nedal prednosť motorovému vozidlu zn. Škoda Octavia s ktorým sa zrazil. Pri dopravnej nehode spolujazdkyňa vo vozidle Škoda Octavia utrpela zranenia s dobou liečenia do 30 dní. Vodiči zranení neboli. U oboch vodičov bola vykonaná dychová skúška na požitie alkoholických nápojov. U vodiča Octavie s negatívnym výsledkom a u vodiča Felície s pozitívnym výsledkom 0,78 mg/l (1,63 promile). Vodičovi v prípade dokázania viny hrozí v tomto prípade až dvojročné väzenie.

 

Nezodpovední vodiči, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, okrem nehody riskujú aj pokutu či väzenie. Profesionálni vodiči aj stratu zamestnania. Jazdiť bezpečne a tak, aby nedošlo k ohrozeniu a obmedzeniu seba ani ostatných účastníkov cestnej premávky, by malo byť v záujme každého vodiča. Polícia opätovne upozorňuje vodičov,  že alkohol za volant nepatrí. Bezpečná jazda si vyžaduje maximálnu sústredenosť. V Košickom kraji evidujeme za prvé dva mesiace tohto roka celkom 129 vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. V januári sme zaznamenali 16 prípadov do 0,48 mg/l alkoholu v dychu a 45 prípadov nad 0,48 mg/l (trestný čin). Vo februári evidujeme 27 prípadov do 0,48 mg/l alkoholu v dychu a 41 prípadov nad 0,48 mg/l (trestný čin).  

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]